Hemnet

De bekendste en meest gebruikte huisverkoopsite is Hemnet.se. Hier staan alle te verkopen huizen op, met een zoekfilter kon hier een lijst selecteren van de huizen die je mogelijk intressant vindt. Vanuit Hemnet kun je weer door linken naar de makelaar. Hier vindt je dan net iets meer informatie. Zoals ik schreef heeft hemnet.se een zoekfilter, hieronder een kleine uitleg, je kunt op de foto’s klikken om ze te vergroten zodat je het beter ziet. Om alles te begrijpen gebruik je natuurlijk Google vertaal of voor alleen woorden en eenvoudige teksten ordbok.lagom.nl.
Startpagina:
De site begint met het zoekfilter, je ziet dat je kan selecteren op provincie (län), kommun (gemeente) en het huistype: villa, rijtjeshuis, huurhuis, bouwgrond, vakantiehuis, boerderij/huis in een bos. Hier kun je vast een keuze maken. Als je klikt op “Visa sökfilter” (toen het zoekfilter), krijg je het scherm dat ik hier toon. In de vlakken kun je het minste aantal kamers invullen (rum), de woonoppervlakte (boarea), de hoogste prijs (pris), of je nieuw gebouwde huizen (nyproduktion)  erbij wilt en evt. extra zoekwoorden (nyckelord).
Provincie en gemeente gaat via een zoekbox, als je een provincie invult worden de gemeentes erbij gezocht. Lijkt wel logisch dat je eerst eens zo’n beetje het gebied bepaalt anders wordt het wel erg veel om door te kijken.
Als je drukt op “hitta bostäder till salu” krijg je de lijst met huizen. Hier kun je een huis wat je bevalt verder bekijken door op dat huis te klikken (“bilder”: foto’s bekijken geeft vaak een goed beeld). Wil je meer selectiecriteria dan kun je op het detailscherm nog drukken op “fler sökalternativ”, hier kun je nog meer eisen invullen bv. “minst tomtarea” (grondoppervlakte) kan hier intressant zijn als je wat ruimer wilt zitten. Of “avstånd till vatten” als je bij water wilt wonen. Van een huis dat je intressant vindt kun je de text kopiëren en weer in google vertaal omzetten zodat je het goed begrijpt. Succes!!