Onze hond Mika

Vandaag 10 juli (de geboortedag van Mika) 2012 hebben we hem moeten laten inslapen. Mika is dus niet meer fysiek bij ons. Hij is net 14 jaar geworden. (8 oktober 2012 zet ik deze pagina in het archief, wat mij pijn doet ookal is onze nieuwe hond Sverker een werkelijk dotje)
mika
Mika is een polski owczarek nizinny en geboren in juli 1998. Hij woont sinds 1 september 1998 bij ons. Hij is onze 3e nizinny maar heeft een heel ander karakter dan de eerste 2.
Ik denk dat we hem te verwend en te weinig gekorrigeerd hebben. Hij heeft een heel dominant karakter en is erg onvriendelijk. Dat komt volgens mij omdat hij onzeker is, misschien omdat zijn rol onduidelijk is. Het was beter als we hem wat strakker hadden gehouden in zijn jeugd maar wij waren hier niet zo mee bezig. Zijn broers waren altijd erg makkelijke honden. Mika is nu 12 en beide zijn broers zijn net met hun hakken over de sloot 13 geworden. Ik ga er dan ook vanuit dat dit zijn laatste jaar wordt. Hij loopt niet zo graag meer een eind. Dat komt ook omdat hij zich verveelt in Zweden. Er gebeurt hier niets, er zijn geen andere honden, mensen etc. Als er eens een mens op de weg loopt of een auto rijdt dan staat hij echt te kijken en te wachten. In Nederland woonden we naast een park en was er altijd iets te zien en doen voor hem. Mika is gek op zwemmen en zomers zemt hij dan ook bijna elke dag. Dat kon hij niet in Nederland, dus de emigratie heeft ook hem iets opgeleverd.
onze waterrat
Hij wordt nu oud. Hij plast moeilijk, hiervoor krijgt hij cranberry capsules 2 maal 550 mg. Dat helpt goed. Hij plast geen bloed meer en het gaat iets beter. Ik vindt dat honden altijd goed reageren op homeopatische middelen. Onze eerste nizinny Czwartec had heupproblemen en kon haast niet meer lopen. Deze gaf ik alchemilla komplex en tot het laatst toe had hij geen last meer van zijn heup. Met Mika moeten we het maar even afwachten. Als er een volgende hond komt dan neem ik de opvoeding wel serieuzer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.