Onze Hond Sverker

4 mei 2012 – 8 februari 2024

Op 8 februari is Sverker ingeslapen. Hij kreeg een jaar daarvoor problemen met zijn hart en het zou belastend worden. Hij werd 11 jaar en 9 maanden, niet zo oud als onze eerdere honden. Maar hij was een heerlijke hond met veel gevoel en liefde. We missen hem.

Sinds 14 juli 2012 hebben we een nieuwe hond, een echte in Zweden geboren dwergschnauzer. Hij heet Sverker wat “zwarte speer” als naambetekenis heeft in het Zweeds. Dat klopt ook, hij is zwart en pijl (speer)snel. Sverker is onze eerste schnauzer, hiervoor hadden we een duitse draadhaar en 3 nizinnys. Toen we naar hem gingen kijken waren we niet direkt verliefd op hem. Zijn bazin leek een beetje op de rand van zwerfster/alkoholist te zweven en had wat onduidelijke verhalen over Sverkers moeder. Die was overleden na de geboorte, een kalktekort iets wat wij niet geheel begrepen en voor ons onduidelijk was. Sverker was heel lief maar ook erg rustig. In vergelijking met andere puppies die we ooit gezien hadden vonden we hem wat tam. We kochten hem omdat hij ons wel lief leek en we dachten dat hij nog wel bij zou trekken. Zo ging het ook. Na thuiskomst ontpopte hij zich al snel tot de ondeugende bengel die een jonge hond hoort te zijn.
Sverker is erg leergierig en dol op knuffelen. Zijn opvoeding proberen we serieus te nemen maar omdat hij zo vertederend is, is het moeilijk hem te corrigeren. Hij weet al wat zoeken inhoudt en zoekt ons als we ons verstoppen tijdens de wandeling. Dit is een oefening die bij de vervolgpuppy cursus geoefend wordt en die kan hij dus al. Moeilijk is nog om zijn aandacht te krijgen als er wat andere zaken om hem heen gebeuren, honden, mensen, wild, auto’s alles vindt hij interessant en als de baas of bazin dan roept dan hoort hij dat niet eens. Dit moet nog goed geoefend worden.

IMG_2593Voeg nog even een babyfoto van Sverker toe, toen heette hij nog Gorm, de foto is van Yvonne zijn opvoerder.

Een beetje eng, zo dat oog maar daarop heb ik hem wel gekozen. Deze foto stond bij zijn internet advertentie.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.