Veel tegelijk

Nu zijn we vorige week een weekje op stap geweest. In Småland, we hadden daar een huis gehuurd, dat te koop stond. Makkelijk omdat we het zo goed konden onderzoeken, de omgeving konden bekijken en het gevoel konden testen hoe het was om hier te wonen. Mooi huis, groot en er was een dubbele garage bij waar een vakantiewoning aangebouwd was. Dus twee huizen. Mooi stuk grond en tegenover bos met een groot meer. Het lag aan een secondaire weg waar niet veel verkeer over ging maar ze reden wel 80km. De weg had van mij ook ietsjes verder weg mogen liggen maar was aan de voorkant waar je minder kwam. Het huis was in de 70-80 jaren stijl met veel hout en moest wat meer geupdate worden. 8 km verderop was een stad met veel winkels en ietsjes verder een met alle grote winkelketens. Er was prachtig te lopen, veel historische plekken en veel afwisselend landschap. Het huis was van een Noorse familie die erachter waren gekomen dat het toch wel ver weg was en daardoor er niet vaak waren. Als je een huis koopt in Zweden ben je verplicht om zelf de staat te onderzoeken. Hier was het niet makkelijk overzicht te krijgen. De makelaar zat in Zweden maar was Deens en had duidelijk zelf wat zaken bedacht omdat de verkoper eigenlijk niet zoveel wist over de huizen. Duidelijk voor ons was dat er zeker weinig onderhoud was gepleegd de afgelopen periode. De plek was erg mooi, en gaf de doorslag om er verder mee te gaan.

Heen gingen we vanuit het vakantiehuis (366 km), en terug naar Molkom(290 km). Hier lag er een verrassing voor mij in de brievenbus: een oproep om bij de orthopeed en arbeidstherapeut te komen of met andere woorden, de eerste stap naar mijn heupoperatie. Kans dat het twee weken daarna gaat gebeuren. Niet handig natuurlijk met een op handen staande verhuizing, 400 km naar het zuiden. Volgens Hans moet ik het niet zo zwaar inzien, ik houd rust en hij plant en doet alles. Twee huizen verkopen, leeghalen, de inhoud 400 km verderop en daar alles op orde brengen. Lukt zeker, volgens hem. Ik zal het van afstand volgen, moet rust houden waarschijnlijk maar kan straks gezond en wel genieten van ons nieuwe huis. Overigens zitten we nog in de prijsonderhandelingen. Maar het ziet er gunstig uit.

Onze kleine dwergschnauzer groeit per minuut. Hij is ontzettend slim en eigenwijs. Nu na 15 weken staat hij al als een echte kerel met zijn poot omhoog. Ik vind dit erg vroeg, had liever dat hij een beetje baby bleef. Maar hij heeft blijkbaar haast. Constant toezicht vereist hij, als hij niet slaapt. Vooral als het erg stil is, is het verdacht. Meestal is hij dan met schoenen, zooltjes, sokken, koektrommels, electriciteitsnoeren, matjes, bedpoten of handdoeken bezig. Zelfs met mijn bril in zijn bek zag ik hem een keer langskomen! Maar als hij slaapt dan is hij echt ontzettend lief!

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.