Mijn Zweedse blogg

Jo, ik blogg ook in het zweeds over wat andere zaken maar een beetje in dezelfde stijl. Hier heb ik een eigen domein voor gekocht vikerswebb. Om toch gratis te bloggen verwijst deze naar een WordPress site net zoals deze site.

10 reacties op Mijn Zweedse blogg

 1. Max Reimerink zegt:

  Hoi Marja,
  deze zomer waren wij in Zweden, o.a. op bezoek bij mijn buurjongen die tegenwoordig in Degerfors woont, en ook een bridge-toernooi in Örebro. Als ik had geweten dat jullie daar niet ver vandaan wonen, had ik een balletje opgegooid. Maar dat zal ik alsnog doen wanneer we weer naar Zweden komen.
  Groetjes (uit een lang vervlogen CB-tijdperk), Max

  • Hej Max!
   Goh, als je van Örebro naar Degerfors rijdt kom je (bijna) bij ons langs, dus dat had makkelijk gekund. En welkom zijn jullie natuurlijk. Wist niet dat je zo’n fanatieke bridger bent dat je deelneemt aan buitenlandse toernooien. Misschien nog een nieuwe carrière?
   Groetjes en wie weet zien we jullie nog eens!

 2. Dank je wel voor alle informatie Marja! Wij gaan ermee aan de slag, worden al blij van al die voorbereidingen 🙂 groetjes van ons.

 3. Hej Marja en Hans, wij (mijn man Peter en hond Scott) willen graag in 2017 een paar keer zweden bezoeken. We denken erover om binnen nu en 5 jaar richting Zweden te verhuizen. Het staat nog erg in de kinderschoenen, wij zijn in 2016 allebei 50 geworden en noemen het “ons idee als we later groot zijn” 🙂 omdat we nog geen idee hebben waar we ons willen settelen bezoeken we meerdere plaatsen. Mijn vraag is dan ook of jullie in juni een vakantiewoning beschikbaar hebben? Ik hoor graag van je. Met vriendelijke groet, Esther Assink

  • Hallo! Ik keek even op jullie site en zie dat jullie een professioneel schildersbedrijf hebben. Een beroep dat hier een Zweden zeker tekort aan is. Begrijp niet helemaal waar jullie op wachten, een schildersbedrijf loopt hier ook heel goed. Kan me voorstellen dat jullie eerst even willen rondkijken hier, als jullie nog niet zeker zijn of het Zweden moet worden.
   Over het vakantiehuis: gaat Scott mee? Hoe groot is hij? Wij hebben nl. zelf een dwergschnauzer die het hele landgoed als zijn eigendom ziet. Welke gebieden denken jullie te bezoeken? Groetjes Marja

   • Hoi Marja, wij bezoeken begin februari de emigratiebeurs, onze voorkeur gaat uit naar smallland maar dat is meer een gevoel. Onze hond Scott is een 9 jarige bearded collie die alleen maar enthousiast is geen vlieg kwaad doet, meestal slaapt en alleen druk wordt als hij mee mag met wandelen. We weten wel zeker dat het Zweden wordt alleen nog niet precies waar, vandaar dat we graag op ontdekkingsreis willen. Hoor graag van je. Groetjes Peter en Esther

   • Hej! Ik weet niet hoelang jullie gaan maar het is het beste om in meerdere gebieden in Zweden rond te kijken. Bv huisjes te huren op verschillende plekken. Airbnb biedt huisjes aan die je vaak per dag kan huren, ook kun je betalen in je eigen valuta. Je kunt bv. een route maken. Wij zijn destijds (11 jaar geleden…) ook naar de emigratiebeurs geweest. De informatie is daar nogal gekleurd, denk na over wat je belangrijk vindt aan het gebied waar je woont(bos, zee, hoeveel inwoners, boodschappen, medische hulp, faciliteiten in de winter, grote plaats in de buurt, daglengte etc. etc.). Een huis vinden kan je makkelijk via internet. Betaalde hulp bij het vinden van een huis, etc. etc hoef je niet te doen. Veel kan in het engels en de Zweden en Zweedse instanties zijn erg behulpzaam. Kijk naar evt. pensioenen, lijfrentes die je in Nederland hebt, hoe gaan deze om met klanten in het buitenland. Wij hebben/hadden veel bij Centraal Beheer (ik werkte daar) en deze willen niets met klanten in het buitenland (afgezien van het bedrijfspensioen). Dit wordt dan veel uitzoeken om zaken geregeld te hebben en is vaak gunstiger om dit te regelen als je nog in Nederland woont. Huis verkopen in Nederland: doe dit als je nog niet in Zweden geregistreerd staat anders moet je belasting betalen in Zweden over de evt. winst. Tja, zal mijn site nog eens nakijken of hier nog tips bij moeten… Juni is pas de laatste week dat alles open is in Zweden voor midzomer zijn veel intressante bezoekpunten gesloten. Het seizoen begint hier na midzomer (rond 20 juni). groetjes Marja

 4. ellie bijl zegt:

  heb een klein pikineesje genaamd Shandy en een tervuerense herder genaamd Turbo, maar ook geen lid van de hondenclub en ken inmiddels in Vaxjo een nederlandse dierenarts. zie je berichten graag tegemoet

 5. ellie bijl zegt:

  Beste Marja, mijn naam is ellie bijl en woon met man Tony in Lessebo. Destijds gekozen omdat manlief hier een bedrijf heeft. Je website en blog is erg interessant en ikzelf schrijf over dezelfde dingen maandelijks naar mijn oud collega’s bij de GGD in Rotterdam.
  Wij wilden na 15 jaar een hollands eetcafe gehad te hebben in het zuiden van turkije niet meer settelen in nederland, dat in die 15 jaren uiteraard ook veranderd was. Dus bij terugkeer toch maar weer stappen gezet voor de emigratie naar zweden. Waarom zweden, ook een vraag bij jou.
  Na 3 jaar kan ik het redelijk wennen en heb een manier van leven gevonden, echter het kontakt met “de zweden” als zodanig valt niet mee. Vooral hier in Lessebo met zijn papierfabriek voelt menigeen zich wel wat. Dat schijnt nog uit het verleden te dateren, aldus kenners. Gelukkig kunnen wij goed vinden met de kennissen en vrienden die we uiteraard wel hebben. Voor de rest neemt het bedrijf aardig wat tijd in beslag. Als je iets wilt zien van het werk van Tony:
  www. artoncar.se
  Misschien vind je het leuk om via facebook met mij in Contact te blijven. Ik ben wel al 70 jaar dus een ouwe knar, maar nog steeds jong van hart.
  Graag hoor ik van je, met vriendelijke groeten ellie bijl

  • Hej Ellie!
   Moest even zoeken waar Lessebo ligt, jullie zitten echt meer in Zuid Zweden. Wat bijzonder dat jullie zo’n gespecialiseerd bedrijf hebben met jullie leeftijd. Geweldig. Kontakt met Zweden vind ik ook moeilijk. Ze zijn vreselijk aardig en helpen graag maar de “klick” is er niet. Ik denk dat contact zo vanuit kultuur en gevoel komt dat de andere achtergrond het moeilijk maakt. Het is weleens eenzaam vind ik ookal ben ik met veel kollega’s iets leuks aan het doen. Maar het land is prachtig, de rust, de natuur enzo. Ik zal je op facebook eens zoeken, kunnen we “connecten”. Ik ben op facebook omdat de hondenclub waar we mee wandelen altijd zijn foto’s hier publiceert, ben maar matig aktief hiermee. Een beetje “big Brother” argwaan van mij. Maar lijkt me leuk om eens over je te lezen, groetjes, Marja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.