Auto

Altijd zijn we Volvo fan geweest. Of dit zo blijft betwijfel ik. Het heeft niet echt meer de uitstraling van vroeger: degelijkheid, zweeds, robust en mooi. Dat laatste vinden we niet meer, de volvo’s zijn lelijk geworden. Zweeds is het ook niet meer, veilig en robust zijn veel auto’s tegenwoordig. Toch heb ik dit jaar (2012) weer een andere Volvo gekocht, een V70 Ocean race, dus de liefde is gebleven. Toen ik een andere auto moest omdat mijn buurman eind mei bij mij naar binnen reed ging ik ook naar andere merken kijken. Maar het voelde toch niet goed. Dus Volvo. Deze heeft wel een gigantisch grote draaicirkel vind ik. Iets waar ik rekening mee moet houden.

Toen we net hier woonden hadden we voor onze 2 auto’s beide bijna hetzelfde kenteken. Ze zijn 2 dagen na elkaar geimporteerd.
Waarom daar 2 dagen tussen zat was mij onduidelijk maar zo ging het. In Zweden werkt de APK met het achterste cijfer alles met 1 op het eind moet in dezelfde 3 maanden en met 2 etc. etc. Geluk dus dat we 2 verschillende cijfers hebben. Wel moesten ze allebei voor de lente gekeurd zijn, dat is dus weer jammer. In Zweden gebeurt de keuring bij een aparte instantie, het mag niet gecombineerd worden met een garage activiteit. Toen we ze importeerden waren we er wel zenuwachtig over. Voordeel was dat onze verzekeringsmaatschappij in Nederland niet moeilijk deed. Ze eisten niet dat we binnen een bepaalde tijd de auto in Zweden verzekerd moesten hebben. Omdat we in de vakantie emigreerden duurde het ook langer voordat we ze importeren konden.

Hier de C70 met nederlandse en iets later met het zweedse kenteken. Dat was de eerste die we op kenteken konden stellen.

De 850 op de foto is van 1992 en moest eigenlijk al vervangen worden. Maar ik was nogal gek op hem. Dit jaar reed mijn buurman helaas bij mij naar binnen en moest ik een andere kopen. Dat werd toch weer een Volvo, een V70 Ocean Race van 2006. de liefde tussen deze en mij is niet zoals met de 850 of dat ooit zo wordt betwijfel ik. Maar hij doet het prima, dus geen klagen. Ook heeft hij als laatste cijfer in zijn kenteken een “7” wat inhoudt dat hij van september tot uiterlijk eind november gekeurd moet worden. Wat dus weer handiger is dan met de C70. Hier zitten we altijd of we het met winter of zomerbanden doen.

Verder heeft Hans een Volvo Valp gekocht in augustus 2010. Een stinkend militair wagentje wat toch wel heel vertederend is. Veelzijdig hier in de bossen en je kunt er zoveel mee vervoeren. Veel mensen hier in de omgeving hebben toen zij in dienst waren met zo’n ding gereden en hij roept altijd speciale gevoelens op. Vaak beginnen mensen (vaak de man) te glimlachen als we met hem aan komen rijden.


Hier zie je de valp bij het meer hier dichtbij en als transportmiddel om planken te vervoeren voor de carportwanden.

Een reactie op Auto

  1. Jaap van der Beek zegt:

    Alleen voor de Valp zou ik al willen verhuizen……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.