Viker

katan om Viker
Dalkarlsberg ligt in Viker. Dat is een streek in Örebro. Op de kaart zie je zo beetje wat daarbij hoort. Dalkarlshyttan heette het vroeger. De streek heeft een heel afwisselend landschap: bos, weiland, bewoning en veel meren. Op veel plaatsen kan er gewandeld worden. Hierbij is het wel vaak klimmen. Er zijn paden uitgezet maar deze zijn niet allemaal even goed onderhouden. In Viker liggen diverse meren waarbij gebarbecued kan worden en uitgebreid gezwommen. Zo beetje half juni worden alle steigers weer in het water gelegd en wordt de temperatuur beter. Na het zomerfeest dat zo rond 20 juni is, wordt het in Zweden echt zomer en vinden er veel aktiviteiten plaats.
In Viker liggen verschillende kleine plaatsjes en historische gebouwen. Aan het begin van Viker (als je uit de richting van Nora komt) ligt Bengtstorp. Hier zijn aan de linkerkant, bij het meer een aantal zwem en poedelplaatsen. Helaas ligt de weg naar Karlskoga dicht op het meer en dat maakt nogal lawaai. Je kunt in Bengtstorp rechtsaf en daar in de bossen gaan wandelen. Hier is een bron die aangegeven staat en er zijn diverse mooie velden met wilde bloemen. In juli heb wij hier ongeloofelijk veel orchidéen gezien. Iets verder Viker in aan het begin van de weg naar Dalkarlsberg ligt Skrekarhyttan. Hier is een ijzermijn met smeltoven die vervallen zijn. Daar staat een heel mooie ruine die gedeeltelijk gerestaureerd word. In de zomer zijn hier diverse activiteiten met muziek, grillen etc.

Hier de ruine van Skrekarhyttan. Achter de ruine meer in de richting van Dalkarlsberg ligt een wandelgebied, Domardalen. Hier zitten bevers en in de zomer hoor je hier heel veel vogels. Van Domardalen is een beschrijving te vinden op de website van de streekvereniging, klik hier (gebruik evt. google vertaal)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.