Misschien volgende week?

Afgelopen dagen bij Molkom gelopen. Hier zijn een aantal wandelingen, rondwandelingen, maar ook langere wandelingen naar natuurgebieden in de buurt. Nadeel is dat de start, die rond de km van ons huis ligt, moeilijk lopend te bereiken is. Altijd moet je dan een stuk langs de weg naar Hagfors lopen. Geen leuke weg. Gisteren dachten we een paadje te hebben gezien op de kaart. Toen we daar in de buurt kwamen zagen we dat het bos daar net weggehaald was en dus was het een grote chaos op het terrein. Het pad was niet te vinden. Toch geprobeerd er te komen, wat inhield dat we een deel door een leem-achtige akker moesten en door een gebied met veel opgestapelde takken. Hier heb ik Sverker veelal getild, kon mij de ellende herinneren toen hij in zo’n berg met opgestapelde takken zijn pootje openhaalde en het weer een bezoek bij de dierenarts werd. Hij is 11 kilo en dat is toch veel om te tillen op een zeer ongelijk terrein. Maar goed, geleerd om niet zomaar even ergens op de gok te gaan lopen. Wandelen moet hier eigenlijk altijd wel op de paden, de bossen zijn niet zo geschikt om zo in rond te lopen, tenminste veel bossen zijn dat niet.
Het is nu nog te koud zodat er nog geen groen te zien was. Bij deze wandeling was het watertje dat langs het pad stroomde, zelfs op sommige plekken nog bevroren. Elke nacht vriest het nog en er wordt veel naar de lente verlangd, ook ik doe hieraan mee. Halverwege volgende week wordt het mogelijk warmer. We hopen het maar. De tuinmeubelen hebben we alvast buiten gezet, mocht het iets worden dan kunnen we gelijk de zon in!
Volgende week ga ik weer eens ouderwets vroeg op staan. Tegenwoordig is het rond 8 – 8.30 uur. Maar donderdag moet Hans zich rond 8 uur melden bij het ziekenhuis in Karlstad voor een preventieve echo van zijn aorta. Dit krijgt iedereen die 65 jaar is geworden hier in Zweden. Mooi natuurlijk maar het gaat inhouden dat we rond 7 uur weg moeten rijden en dus 6 uur opstaan. Dat wordt even wennen dus, maar dan een extra lange dag wat we combineren met boodschappen doen in Karlstad. Sverker en ik zullen tijdens dit onderzoek een wandeling maken in het stadspark van Karlstad, Mariebergsskogen. Mooi park en hopelijk een beetje redelijk weer.
Het vaccinatieprogramma is hier nu aan de groep van 65 en ouder bezig. Hans kreeg een oproep en mooi was dat hij ook in Filipstad de spuit mocht halen. Wij zijn gemeente Karlstad en dachten dat we daardoor naar Karlstad zouden moeten. Dat ligt net iets verder weg en de vaccinatie-locaties lagen ook niet echt prettig. In Filipstad is het aan de rand van de stad en er ligt een groot parkeerterrein bij. Via internet konden we boeken en in de week naar het Aorta-onderzoek gaat hij die spuit halen. In Zweden is nu 6,9 % van de bevolking volledig ingeënt dus met beide doses.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Misschien volgende week?

  1. Jan zegt:

    Voor wat betreft het door het bos dragen van Sverker: je moet het maar positief bekijken. Ik bedoel, stel dat Hans in plaats van Sverker in het verleden zijn voet had opengehaald tijdens een boswandeling, dan had jij het nu veel zwaarder gehad met dragen 🙂

    • Oj! Tja, dat was inderdaad moeilijk geweest, nee, onmogelijk! Had 112 gebeld en hem laten ophalen. Weet overigens niet om dit urgent genoeg is om 112 te bellen. Dacht dat er sprake moest zijn van een noodsituatie en dat is dit natuurlijk niet. Maar ja, wat anders???

  2. Jet zegt:

    Hej Marja,
    Fijn dat het nu bij jullie een soort van lente begint te worden. Hier leek het ook, maar het bleek toch winterachtig te worden.
    Wat wel een lente-achtig gevoel gaf was het mooie nieuws, dat ook wij aan de beurt zijn voor vaccinatie en wel geheel plotseling deze week al en daarna weer in mei. We hoorden het ’s morgens en het kwam echt “out of the blue”. We hebben meteen online in geschreven en zo bleek, het liep storm!
    Geen idee hoe het met de toegang naar Zweden zal gaan we; moeten waarschijnlijk nog wachten op een internationaal vaccinatiebewijs voor we via Duitsland, (sterk stijgende cijfers) Zweden binnen mogen komen.
    Wij krijgen nu zeker Pfizer. Welk krijgen jullie?
    Groet, Jet

    • Hej! Hans krijgt Astra geloof ik. Dat lijkt bij ouderen minder problemen te geven. Maar we weten het pas volgende week. Jo, hopelijk wordt het met de zomer makkelijker om te reizen. Ik hoop het!

  3. Rene Kemper zegt:

    Hoi,
    Ziet er ruig uit hoor, dat “pad” van 1 km….. en 11 kilo is best veel om lang te tillen.
    Goed dat ook bij jullie de vaccinaties komen, zowel Maria (AstraZenica) als ik (Pfizer) hebben onze 1e prik gehad, nog geen bijwerkingen, ha ha …
    Lente, jaaaaaaa, daar verlangen wij ook naar, hoewel kort gelden een warmte-record is gebroken, dik boven de 20 graden was het , bijna té warm.
    Greetz van old René

    • Ok, allebei een ander leverancier. Hopelijk gaat het goed voor jullie beide. Geloof dat Hans Astra krijgt. We zullen zien hoe het gaat, zowel met de vaccinatie als met de lente.. groetjes!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.