Vast opruimen?

Het is dichtbij gekomen en dan bedoel ik onze verhuisplannen. Hans is er al langer mee bezig. Hij vindt dat wij moeten zorgen voor onze toekomst. We moeten op tijd een ander huis vinden waar we oud kunnen worden. En dat houdt in: gezondheidscentrum en de noodzakelijke winkels dichtbij, openbaar vervoer, bad en slaap mogelijkheid op de begaande grond en een makkelijk te onderhouden en bereikbaar huis. Ik ben het daarmee eens, alleen mag het van mij over twee/drie jaar. Maandag wezen kijken naar een huis in de buurt van Karlstad, iets van ruim 100 km van ons vandaan. Het huis stond in een kleiner dorp en in een woongebied. Niet zoals we nu zitten, op het platteland. Mooi licht huis, twee badkamers, twee huiskamers, en veel slaap en opslag gelegenheid. Geen carport of garage, dat was en is jammer. Ze hadden kippen, twee dames en een heer, hele rustige types (niets van ze gehoord). Er kon vlakbij op de bus gesprongen worden, naar Karlstad. Er waren meer kijkers, vrij veel jonge mensen. Het huis was mooi, van de omgeving vond ik het erg wennen om op andere huizen uit te kijken en mensen te zien lopen. Hans vindt dit zijn droomhuis en het geeft dus discussies tussen ons. Vrijdag zijn we weer wezen kijken, nu was het de eigenaar die ons ontving. Ruim twee uur in het huis en buiten gekeken, zaken opgemeten en verder onderzocht. Hans ziet geen probleem in het bouwen van een carport. Er is een parkeerplaats bij voor twee auto’s die overdekt zou kunnen worden. ’s Middags een bod gedaan, er was al een bod en wij hebben de vraagprijs geboden. Dit houdt niet in dat wij het daarom kunnen kopen, dat bepaald de verkoper. Hoelang die wil wachten op een evt. hoger bod weten wij niet. De makelaar is erg actief dus die zal zeker meerdere gegadigden zoeken.
Tja, het roept bij mij veel ongerustheid op. Ons huis zullen we dan moeten verkopen en dat is niet zo eventjes te doen. Veel spullen zullen we eerst moeten opruimen en in het huis moet nog heel wat afgemaakt worden. Omdat we veel ruimte hebben, hebben we ook veel bewaard. Meer in de gedachte van “je weet nooit en het ligt niet in de weg”. Maar dat moet nu dus uitgesorteerd worden en afgevoerd. En een aantal zaken in het huis moet opgeknapt worden. Zo is Hans 7 jaar geleden begonnen met het schuren van de hal en trapopgang. Moeilijk project en het is halverwege gestopt, van een deel is de verf verwijderd, een deel is afgeschuurd, een deel is nog zoals het was. Plinten liggen opgeslagen in de Handelsbod. Dit moet echt even afgerond worden. Daar is Hans nu mee begonnen, en ook op de eenvoudigste manier, gewoon alles wit schilderen. Iets waar ik al langer voor pleitte. Verder missen er in de keuken en de woonkamer nog wat plinten. Dit moeten we ook even doen. Ons maakt het niet uit maar voor een evt. verkoop kan het belangrijk zijn.
Vanmorgen ben ik om half zeven opgestaan, met Sverker een eind gelopen. Heerlijk die ruimte, stilte en rust. Dat ga ik zeker missen. Heb mij voorgenomen om als het doorgaat in deze laatste zomer vroeg op te staan. Zo kan ik er nog even van genieten. Voeg nog een link toe naar foto’s van ons huis en gebied, zo zie je waar ik het over heb…. Klik HIER.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Vast opruimen?

 1. els brouwer zegt:

  Hej, misschien een campertje erbij daar? je zit er mooi dichtbij de noormannen.

 2. Rene Kemper zegt:

  Hoi Marja,
  Ja, dat is een echt Grote Stap, maar ik denk dat Hans verstandig is om die stap te maken nu jullie dat nog fysiek en geestelijk goed kunnen. Nog geen echte lichamelijke problemen, nog genoeg energie en aanpassingsvermogen.
  Neemt niet weg dat het echt een Grote Stap is. Wel zaak om een plekje te vinden waar je de volgende fase volledig zelfstandig kan blijven. En Zweden is zo moi, dat je met een half uur rijden midden in de rust bent, dus je hebt een goede auto nodig, en die heb je al (de Duster).
  Afscheid nemen van veel materie, en van een mooie levensfase.
  Dat gaat jullie samen lukken, weet ik zeker !
  Veel succes van René (en Maria)

  • Heel lief! Dank! Ja, die opmonterende woorden heb ik wel nodig. Kreeg vandaag de makelaar aan de telefoon die zei dat ze met ons verder wilden. Dus werd ik even heel bedroefd. Zal de rust, ruimte en mijn kippen missen. Tja, misschien moet het maar… Groetjes!

 3. els brouwer zegt:

  Hej hej die marja,
  Karlstad da’s lekker dicht bij het Vänermeer en tja…. zo zie je maar weer de man blijft de baas! ;-()

  • Hej! Ja, ook daar zijn zeker wel mooie plekken te vinden. Of de man de baas is? Hier moet je er met elkaar uit komen en met zijn argumenten ben ik het eens. Misschien is het de drie jaar verschil. Groetjes!

 4. Jet zegt:

  Oei, het komt nu dichtbij, want Hans lijkt er helemaal klaar voor. Jij moet nog wennen aan het idee, maar dat komt vast wel.
  Je bent zo gewend en verknocht aan je omgeving en je denkt het te gaan missen. Dat zal ook wel, maar als het goed is, denk je uiteindelijk alleen aan een prachtige periode in je leven, hoe het begon, wat je er allemaal hebt meegegmaakt en minder aan het afscheid nemen..
  Het geeft je nieuwe kansen in je leven, Marja, om weer wat nieuws op te bouwen, én je zit ook niet ver van water en bos en wild, dus dat komt goed. Je zult er even op uit moeten gaan maar, nu ga je ook regelmatig met de auto er op uit. Dat zal dan niet anders zijn om nieuwe plekjes ontdekken.
  Ja je huis verkoop klaar maken, ook al zo iets, opruimen, maar je zal zien als je een nieuw huis gekocht heb, dan ga je daarvoor…ook al is het een emotionele, drukke en een vermoeiende tijd.
  In het nieuwe huis kan je weer nieuwe plannen maken, nieuwe activiteiten doen, je tuin, kippen en dergelijken weer onderdak etc.
  Voor jullie hoop ik dat het doorgaat, maar zo niet, dan komen er altijd nieuwe huizen….Dus Hans heeft gelijk: nu doorpakken, nu kan je het fysiek nog goed aan over 3 jaar moet je maar weer zien.
  Sterkte met alles, groetjes ook aan Hans van ons, Jet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.