Afstand houden


Afgelopen week hadden we een aantal activiteiten. Mooi weer was het een aantal dagen, wat natuurlijk leuk is. Eerst zijn we dinsdags naar een ander huis wezen kijken in Norberg. Zo rond de 110 kilometer, iets hoger in Zweden. We zijn nog steeds bezig met een ander huis te vinden. Niet erg fanatiek, het is moeilijk om een huis te vinden wat aan alle eisen van ons voldoet (en het bevalt ons hier zo). Het huis wat we niet mochten kopen in Olofström staat nog steeds op 1. Klinkt en is raar: “mogen kopen”. Maar het systeem in Zweden is complex en moeilijk om zicht op te hebben. Norberg was snel afgeschreven toen we er langs reden. We zoeken een gemakkelijk bereikbaar huis, niet zo’n grote berg en oprijlaan als we nu hebben (moet je allemaal deels zelf schoonhouden met sneeuw en probeer maar eens met de rollator thuis te komen) maar dit lag in een nieuwbouwwijkje, had in Nederland prima gepast maar in Zweden zoeken we dit niet. Toch nog even binnen gekeken. Ivm de regels rond corona konden we pas naar binnen als het andere paar richting achterkant was. Nee, ook binnen was het niets. Het zou qua vierkante meters even groot zijn als we nu hebben, maar zo leek het toch niet. Veel kleine ruimtes en alles 70-jaren stijl. Na een tiental minuten konden we richting huis. Maar we hebben wel alle boodschappen kunnen doen en nog even in Norberg rondgekeken. Dachten eerst nog te picknicken maar dit was toch iets te positief. De temperatuur was snel lager geworden, zo tegen de avond. Foto bovenin dit artikel is van dinsdagavond, genomen toen we langs het meer reden, bijna thuis. Goed gelukt vond ik, zo door de zijruit met 70 km/u.
Woensdag hadden we een planningsbijeenkomst met de Ruïne groep. De werkgroep die zich bezighoudt met de smeltoven-ruïne in Skrekarhyttan. Veel ambities maar het aantal leden wordt steeds minder. De gemiddelde leeftijd stijgt! Hans heeft besloten nu in de corona-tijd niet mee te doen omdat hij zijn rug wil sparen. Hij gaat altijd elke zes weken naar de chiropractor maar deze wil liever geen risico nemen en vraagt patiënten met astma enzo even te wachten met behandelen. Hans heeft astma dus is de afgelopen keer niet geweest en een nieuwe afspraak is niet ingepland.  Het koffiedrinken met de werkgroep ging op gepaste afstand. Wel beter met al die oude mannetjes! Daarna alle ingrediënten gehaald om te BBQ-en in de tuin. Leuk! Foto’s van de bijeenkomst met het rondlopen in het gebied vindt je HIER. Ik heb voor Skrekarhyttans ruïne een eigen website gemaakt en daar zet ik dan ook alle foto’s en nieuws op.

Donderdags was het prachtig weer. Met de cabrio richting Järleån gegaan. Een prachtig riviertje bij een leuke plaats (Järle, heeft zelfs stadsrechten maar bestaat slechts uit 30 personen). Toen we parkeerden stonden er 4 auto’s en dat vonden wij al veel. Maar toen we van de wandeling terugkwamen stond de hele parkeerplaats vol, een auto of 16. Waarschijnlijk was ook corona hier de reden. Wij waren een beetje verbaasd hierover maar ook op het nieuws werd gezegd dat de natuurgebieden ook in Zweden veel bezoek krijgen (las dat dit in NL ook zo was).


Omdat het songfestival niet door gaat, heeft de Zweedse televisie een alternatief songfestival bedacht. Gisteren werden alle 41 liedjes uitgezonden en mochten er 25 uitgekozen te worden door het publiek. Hiervoor hebben ze een aparte APP gemaakt. Uiteraard mocht er niet op Zweden gestemd worden. Aanstaande donderdag is de selectie. Deze 12 liedjes kunnen punten krijgen van het publiek en er is ook een jury die punten geeft. Daar komt dan een winnaar uit. Tot nu toe lijkt IJsland erg populair.
En natuurlijk op zaterdag het internationale programma uit Rotterdam, als alternatief, dat wordt natuurlijk ook hier uitgezonden.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Afstand houden

  1. Rene Kemper zegt:

    Jullie ondernemen toch elke dag wat, en steeds weer leuk om te lezen.
    Een ander huis, dat is toch een erg grote stap, en een goede zoektocht waard, want dat is weer voor een lange tijd he ?
    Write on Marja !

    • Hej! Ja, een goede zoektocht is het waard maar het probleem is nog weleens dat het zo ver weg is. 400 km enkele reis voor een half uurtje rondkijken in een huis is veel. Dat wordt dan toch overnachten en dat moet dan weer geregeld worden. Dus makkelijk, nee! Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.