Zeker genoegIn het voorjaar hebben we veel sparren weggehaald die of zelf omgevallen waren of die we weg moesten halen omdat ze anders op korte termijn zouden omvallen. Dat geeft veel kachelhout. Deels gewenst, deels hebben we al heel veel. Maar gewoon in het bos gooien zonder verder iets mee te doen, is natuurlijk zonde. Hans zaagt het in blokken die hij dan weer klooft in op te stoken kachelhout. De maat is altijd hetzelfde, hier heeft hij een maatstokje voor. Omdat we het houthok (zie de eerste foto) op termijn willen gebruiken als buitenhok voor de kippen, heeft Hans nu alles in de garage opgestapeld (laatste twee foto’s). En ja, dit kan maar net. De quad, grasmaaier en alle tuingereedschap moet hier ook bij in. Het lijkt nu toch zeker genoeg voor 5 jaar kachel stoken. Maar er komen constant nieuwe bomen dus het wordt straks nog zoeken naar meer ruimte.
Vandaag zag ik bloed in het kippenhok, na even speuren zag ik dat Viggo, onze haan, zijn kam open gehaald had. Viggo laat zich niet makkelijk vangen, hij heeft ervaring met mij want zomers vijl ik vaak zijn sporen. Dan zorg ik dat hij als enige in het hok achter blijft als ze naar buiten mogen en vang ik hem in het hok. Nu liepen ze buiten dus hier was geen kans op. Maar Viggo heeft het moeilijk met naar boven kijken door zijn grote kuif. Zo kon ik met een visnet hem vangen en daarna heeft Hans hem vastgehouden terwijl ik zijn kam ontsmette en het bloed stopte met poeder. Leuk vond hij het geloof ik niet maar hopelijk help het.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Zeker genoeg

 1. Jan zegt:

  Wat ik me afvroeg: zit er in sparrenhout geen hars, zodat dat knettert in je kachel?

  • Hej! Sparrenhout moet je goed laten drogen. Dan is het geen enkel probleem en de schors eraf halen. En tja, als het knettert dan doet het dat in de kachel dus daar merk je niets van.

 2. Rene Kemper zegt:

  Wát een enorme hoeveelheid hout zeg, en zó keurig van maat en stapeling….. mindfull klusje…
  En ook mooi dat meneer de Haan zo goed verzorgd wordt.
  Jullie zijn al jaren gewend in je rustige omgeving ‘opgehokt’ te zijn, wij ervaren dat nu in NL.
  Maar het gaat hier goed hoor, de rust buiten bevalt me wel.
  Greetz van René en Maria

  • Hej! Ja, dat moet wel een groot verschil zijn, zo’n lege stad. Hier maakt het niets uit, enkele buren komen we soms op gepaste afstand tegen. Hoop dat alles goed gaat met jullie en met ons, groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.