Bijbaantje

Het begint een beetje te voelen als werk, het verkopen van de eieren van mijn kippen. Zij zijn met zijn dertienen en hoewel ze nog niet geheel op volle toeren bezig zijn met eieren leggen, worden het er veel teveel. Elke dag krijg ik tussen de vijf en tien eieren. Ruim 50 eieren in de week. Hier valt niet tegenaan te eten. Ik heb een aantal vaste kopers; Anna en Vincent, vrienden en dorpsbewoners die graag veel kopen, tussen de 12 en 20 in de week; Erik en Birgitta, wonen aan het begin van de weg naar ons dorp, hier moet het brengen goed gepland worden want als ik hierheen rijdt ben ik meer kwijt dan er binnenkomt, zij kopen rond de 10 in de week. En dan heb ik nog de vakantiehuisbewoners Ulf en Ann-Britt, als ze er zijn rond de 10 in de week. Zij wonen aan het begin van de straat en dus makkelijk even te brengen. Maar die zijn er niet altijd, nu dus niet. Zij zijn trouwens de enigen die wel komen halen en zelf om eieren vragen. De anderen krijgen allemaal een mail, SMS of telefoontje met de vraag of er nog iets gewenst is. Veel werk dus en ja, er moeten meer vaste klanten komen. Nu een advertentie gelegd op een Facebook verkoopsite die zich op de plaatselijke bewoners richt. Had er 20 over dus bood deze aan met de opmerking dat er altijd wel eieren te kopen zijn. Gisteren kreeg ik een reactie van Gull-Britt, zij woont ook hier in Dalkarlsberg. Zij wilde ze kopen en kwam ze ophalen. Gelijk geprobeerd haar te strikken als vaste klant, niet echt duidelijkheid over gekregen. Hier moet ik maar weer achteraan bellen of SMS-en. De dames verdienen nu dus zeker hun maaltijdkosten terug maar hebben ook hun bazin in dienst genomen. Deels gezellig want er wordt altijd wel even gebabbeld, deels kost het veel tijd.
Het is hier nu erg saai, het weer belemmerd alle buitenactiviteiten. Zelfs wandelen met Sverker is niet echt leuk. Regen, sneeuw, modderig en veel water overal. Sverker zelf vindt het ook matig en gaat graag weer snel terug naar de kachel.
Het corona-virus rukt ook op in Zweden. Allemaal opgelopen in het buitenland. De voorjaarsvakantie zit net in zijn laatste week en veel gevallen zijn teruggekomen van vakantievieren in Italië. Er wordt ook veel gebunkerd, ben zelf door onze noodvoorraad gegaan. Deze is iets ingekrompen omdat een aantal verpakkingen aan hun verbruiksdatum waren. Moet ook maar weer inslaan. Maar ja, een eitje kan bij ons altijd! (en een kippetje zei Hans maar daar ben ik het niet mee eens!). Op de foto hieronder kun je zien hoe gezellig het er bij ons uit ziet, deze foto is genomen rond drie uur dus zou het nog volledig licht moeten zijn, maar je ziet het, bah!

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Bijbaantje

 1. Jan zegt:

  Als dat zo doorgaat zie ik geen andere oplossing dan dat je in de advocaat-productie terecht komt 🙂 . Voor wat betreft het weer: hier wil het ook nog niet echt van de grond komen, aankomende week weer hardere wind en regenachtig. Maar, het is wel steeds mogelijk om er zo nu en dan een dagje met wat zon uit te pikken, kom net terug van een fietstochtje van 30 km. Mijn vakantie in Stockholm staat voor half juli, hoop dat de zon en het licht dan terug zijn (en Corona verdwenen).

  • Hej! Ja, advocaat heb ik eens gemaakt. Helaas krijg je hier altijd grote hoeveelheden van die maar kort te bewaren zijn. Zal dan een advocaat-feestje moeten organiseren. De vraag is dan hoe populair dat is hier in Zweden. Er kan dus alweer gefietst worden, leuk! Hier zitten er soms ook mooie dagen tussen. Corona lijkt nog weleens een jaar te kunnen duren, ik hoop hetzelfde maar of dat werkelijkheid wordt… Groetjes!

 2. Jet zegt:

  Als we dichterbij zouden wonen zou ik zeker part-time vaste klant geworden zijn, maar ja net iets te ver weg. Jammer dus.
  Vandaag was onze laatste dag weer. De dag ervoor hadden we alles al ingepakt en schoongemaakt. Dus vandaag tijd voor een relaxt uitstapje. Het weer was echter zo druilerig dat het voorgenomen plan om te gaan wandelen, maar omgezet werd in een tochtje naar Karlstad, kunstmuseum. (Lars Lerin). De heenweg ging nog wel maar terug was het erg mistig en regenachtig, zoals je zelf ook al schreef. Hopelijk komt er nu snel beter weer, dit is echt niks.
  Morgen weer zo’n motsneeuw/regen dag. Heb jij weer mooi even tijd om wat lekkere eierkoeken te bakken tussen de eieren-handel door. De kippenhouderij wordt nu echt een small-business, geloof ik. Succes er mee! Groet, Jet

  • Tjee, jullie rijden wat af! Karlstad is mooi, heeft ook een prachtig park midden in de stad. Vandaag is hier inderdaad sneeuw, iets hoger bij Karlskoga was er regen, weet niet wat jullie hebben op de terugweg. Maar doe rustig aan! Groetjes Marja

 3. Rene Kemper zegt:

  Tja boerinneke, als je dichterbij woonde, wilden wij ook wel 10 eitjes per week.
  Gelukkig ben je ondernemend genoeg om nieuwe klanten te vinden.
  En inderdaad, als je minstens quitte wil spelen, moet er gewerkt worden.
  Mooie rustgevende foto, maar als het op het lichtste moment van de dag zo is, wekt het triestheid op….
  Een bemoedigende GLIMLACH

  • Hej! Ja, ondernemend zijn moet echt. Ik vind zelf mijn eitjes goedkoop, geloof dat het gelijk is aan de supermarktprijs voor loslopende kippen maar ook dit helpt niet echt.
   Dank voor de glimlach, heb het wel nodig ALS ik naar buiten kijk. Gelukkig is het nu donker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.