Niet met auto’s


De storm Ciara heeft heel wat aangericht. Veel in andere landen in Europa maar in Zweden was er ook schade. Het zuiden kreeg de volle laag, hier bij ons was het harde wind, een aantal uur windkracht 9. Echte schade hebben we niet maar gisteravond toen ik Sverker uitliet zag ik dat de weg naar ons huis versperd was. Een grote top van een spar lag in het midden van de weg, net achter ons hek. Langslopen kon en zelfs de vuilcontainer ging er ’s morgens zonder problemen langs. Maar met de auto kon niet. Dus ’s middag hebben we de top weggehaald. Deze had echt heel erg veel kegels (zou eigenlijk dennenappels willen schrijven maar dit klinkt toch raar). En dan wordt het zwaar. De storm heeft een groot gedeelte van de top afgebroken. Hans haalt de quad en hiermee trek hij een groot gedeelte van de top naar het bos zodat dit hier in stukken gezaagd kan worden. Een aantal takken vervoer ik met de kruiwagen naar onze grens. Hier hebben we een wal gemaakt tegen de wilde zwijnen en hier leg ik de lange takken op. De kegels verzamel ik en leg deze iets verder in het bos. Misschien iets voor de eekhoorns?
Las in een artikel dat de sparren extra veel kegels hadden vorig jaar. Dit kwam door de stress die veroorzaakt werd in het warme en droge jaar ervoor, 2018.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Niet met auto’s

  1. Rene Kemper zegt:

    Mooi hoe jullie samen in de natuur leven, met alle plussen en minnen die daarbij horen. Hopelijk houden jullie dit nog lang samen vol !
    Bij ons is in de achtertuin de enige aanwezige boom omgewaaid….
    ….. maar daarna weer rechtgezet, want hij staat in een grote pot, ha ha !
    Greetz uit een windige en “onnatuurlijke” multi-culti-wijk in Apeldoorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.