Blubber

De winter is verdwenen en we zitten nu met saai grijs weer. Zoals elk jaar hebben ze ook deze herfst een nieuwe laag op de grindwegen gebracht. Nu iets met wit/grijs leem erin. Als het droog is, geeft dit een stevige rijbaan maar met regen blijft er veel water op liggen en geeft het veel blubber. Een wandeling met Sverker geeft een van boven zwart hondje met onder een doffe grijze buik en grijze pootjes. Afdouchen is dan eigenlijk de enige oplossing. Of ik moet hem aan de kant houden op de grindwegen. Dat doe ik nu vaak want douchen is me teveel werk. Eigenlijk verlang ik wel naar wat meer winterweer!
Veel bosgebieden worden nu weggehaald bij ons en dit heen en weer rijden geeft ook veel blubber. Zware machines die de weg kapot rijden. Vaak lopen wij een oude landweg van ons huis naar midden in het dorp. Hier zijn ze nu bezig en is het geheel kaal geworden. Veel dorpsbewoners vinden dit maar niets. Toch kunnen deze bomen niet zolang blijven staan, dan gaan ze uit zichzelf dood en waaien om. Het is nu kaal maar zal wel aangeplant worden en over vier-vijf jaar is het weer mooi.
Afgelopen week zijn Hans en ik allebei nogal verkouden geweest.Vele jaren geen last van gehad maar nu was er zo’n sterk virus dat we beiden voor de bijl gingen. Hans heeft wel een paar keer in bed gelegen maar daar heb ik nog aan kunnen ontkomen. Gelukkig zijn we beiden weer wat beter want anders hadden we de opleiding van vandaag niet mee kunnen maken. We zijn allebei lid van het vrijwillige crisis hulpteam en nu kregen we een wat diepere opleiding in brandbestrijding bij bosbranden. De theorie was redelijk intressant maar het leukste was de oefening. Hierbij moesten we op een groot parkeer-terrein in Nora een pomp installeren, een aantal brandslangen uitrollen en aansluiten, een waterdepot vol laten lopen, een bak water volspuiten met een brandspuit, twee sproeiers aansluiten en op het eind twee golfballetjes met een handsproeier wegspuiten. Leuk om eens echt te oefenen. Ondanks de miezer en grijze dag was dat erg leuk. Bij een mogelijke bosbrand zijn we nu opgeleid zodat we op de achtergrond kunnen helpen met ondersteunende activiteiten. Echt bij de brandhaard doet de brandweer dit zelf natuurlijk. Sverker was uit logeren bij Mona want de cursus duurde ruim 6 uur. Dit was hem goed bevallen en hij had Mona behoorlijk kunnen charmeren. Altijd handig een evt. logeeradres.
Morgenochtend rijd ik met hem naar Striberg, een klein dorpje in de buurt van Nora. Hier wordt hij geplukt door Jenny zodat hij weer op een schnauzer gaat lijken. Nadeel is dat ik ook morgen er vroeg uit moet. Dat is nogal onwennig (en ja, het is donker tot 8 uur…)!

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.