De eerste sneeuw!Zoals al verwacht werd, er ligt nu sneeuw. Nog een behoorlijke laag ook! Maar natte sneeuw en echte koude komt nog niet. Het zal wel blijven liggen maar dan als een soort paplaagje. Nu rond de 7 centimeter. Voor ons hondje blijkbaar wel feest. Hij wilde plotseling een groter stuk lopen en rende spontaan rond. Gewoonlijk is hij ’s middags meer van de verplichte plas en dan gauw naar huis. We zijn er klaar voor, gisteren heeft Hans de spijkerbanden op de C70 gemonteerd en zijn we nog wezen test-rijden.
Er wordt ook weer bos weggehaald in ons dorpje. Aan de weg naar Älvhyttan zijn ze druk bezig. Dag en nacht is er een gebrom van machines te horen. Een aantal huizen staan er vlakbij en zullen wel wat slechter slapen nu. Waarschijnlijk gaan ze nog wel meer delen weghalen nu ze hier eenmaal zijn.


Mijn kippen zijn verhuisd. Maandag hebben we ze overgezet in het nieuwe hok. Ik had de verlichting in het oude hok uitgedaan en ze daar opgesloten. Dacht dat ze wel zouden gaan slapen maar dit was zeker niet het geval. Werd nog een hele actie. Ze lieten zich niet zo makkelijk pakken en als we ze eenmaal hadden dan schreeuwden ze heel luid. Gelukkig hebben we hier weinig buren anders was er wel een oploopje ontstaan. Het leek of we ze allemaal een kopje kleiner gingen maken. Maar ze zitten er nu. Het is ook voor mij even wennen. Vanuit het huis zie ik ze nu en kan dus ook zien hoe ze op de stokken zitten te slapen. Dat roept bij mij wel wat angst op. Niet iedereen zit in de groep, een drietal kippen zitten alleen te slapen, een stok lager. Bij koude kan dit problemen geven. Tja, anders wist ik dit niet, nu kan ik me hier weer druk over maken….


Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De eerste sneeuw!

 1. Jet zegt:

  Mooie sneeuwplaatjes, heel sfeervol. Waarschijnlijk heel mooi en licht als de zon of de maan er op willen gaan schijnen. Dat is in november toch zeer welkom, lijkt me.
  Maar het brengt natuurlijk ook weer halka en andere winterse sneeuwellende met zich mee. Gelukkig zitten jullie winterbanden er weer op. Hebben wij trouwens gister ook weer laten doen, maar helaas was het profiel niet meer diep genoeg dus dat werd dokken voor nieuwe banden. Gelukkig slaan we de banden tegenwoordig zelf op, we hebben er nu ruimte genoeg voor. Dat is bij jullie natuurlijk ook geen probleem, zeker nu je bij de garage meer ruimte hebt.
  Wat de kippen betreft: wat leuk dat je ze van huis uit nu goed kunt zien. Wat me wel verwonderd is dat je je zorgen maakt of de onderste kippen. Je zegt dat ze het te koud zouden kunnen krijgen maar heb je dan geen verwarming meer in het hok? Of bedoel je dat die kippen dan niet bij de groep kunnen gaan horen?
  Wij gaan pas nà 6 jan. naar Zweden. Eerst Midwinterhoornblazen ! Dat vind ik altijd heel mooi.
  In jan en febr. gaan de dagen weer lengen, dus ook geen slechte tijd om in Zweden op vakantie te zijn. Mvh Jet.

  • Hej! Ja, het is nu veel lichter. Maar het is natte sneeuw, helaas. Hier heeft blijkbaar nog niet iedereen winterbanden, er zijn vreselijk veel ongelukken gisteren gebeurd. Dom! Ik heb geen verwarming in het hok. In principe hoeft dat niet bij kippen als het niet extreem koud wordt. Hoewel iedereen hier anders over denkt. De een houdt het +15 en de ander wil alleen zorgen dat het water niet bevriest Bij -10 ga ik iets doen. Meestal zitten ze dicht bij elkaar en houden elkaar warm. Het oude hok was veel kleiner en daar heb ik, met deze hoeveelheid kippen niets hoeven doen. Ik kijk altijd op de binnenthermometer, dan zie ik hoe ze erbij zitten. Dat moet ik nu nog even ervaren… Midwinterhoornblazen (lang woord) klinkt geweldig! Lijkt me iets om gluhwein bij te drinken! Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.