Sneeuw voorspeld

De afgelopen week was een beetje gevuld met voorbereidingen op de komende winter. Voor zondag is er sneeuw voorspeld. Afgelopen weekend probeerde Hans dus vast de nieuwe spijkerbanden te monteren op onze nieuwe auto. Een tijd later kwam hij bedenkend kijkend terug. Het was niet gelukt, geen idee waar hij de krik goed neer kon zetten zonder de diverse kunstof beschermdelen etc. te verbuigen. Dus boekten we via internet een afspraak, afgelopen woensdag zou het garagebedrijf waar we de Dacia gekocht hadden, de banden monteren. De nieuwe banden mee in de auto, mes en handschoenen mee want wij verwachtten dat we zelf o.a. het plastic zouden moeten verwijderen en de oude banden in de auto zouden moeten leggen. Daar eenmaal gekomen stond er een heel aardige monteur klaar die het liefs alles geheel zelf deed. Hij kwam uit Syrië en was vier jaar geleden naar Zweden gekomen. Praatte perfect Zweeds, hij vertelde veel over Syrië en had het dan over “bij ons”. Dat was merkwaardig vond ik, “ons” zou toch eigenlijk nu Zweden moeten zijn. Perfecte service, spijkerbanden gemonteerd en alles keurig ingeladen. Eerste voorbereiding voor de winter. Ook onze Volvo C70 moet tijdens de winter in gang gehouden worden. Hiervoor had Hans de spijkerbanden te voorschijn gehaald en met de hogedrukspuit afgespoten. Helaas ging hierbij een loodgewichtje los. Dus vanmorgen, toen we naar Nora gingen om lekkere broodjes te halen en een aantal boodschappen te doen, de band meegenomen en uit laten balanceren. Deze kunnen er nu ook op.
Het vogelvoederhuisje staat voor het huis en wordt al druk bezocht. Vogeltjes hebben gelijk door dat dit er staat en controleren elke dag wat erin zit.
Tja, en dan nog iets minder leuks.  De twee jonge haantjes zijn dood, op mijn verzoek. Ik zag dat een van dezen die juist het meest haan was, zijn zusje probeerde te verkrachten en dat was het teken dat het nu wel lang genoeg geduurd had. Heel veel energie heb ik gestopt in het zoeken van een nieuw tehuis voor de jonge heren maar het is niet gelukt. Het aanbod van hanen is zo tegen het eind van de herfst erg groot en we wonen natuurlijk wel erg afgezonderd. De winter kunnen ze niet samen met de andere kippen zijn, dat wordt zeker ruzie tussen de drie hanen (Viggo en de twee jongen) en de ruimte is dan te klein om ze allemaal een veilig onderkomen te bieden. Als er sneeuw ligt, willen ze niet in de buiten- ren of buiten in de tuin. Dus het enige alternatief was om ze te slachten. Hiervoor heb ik Vincent gebeld, hij is jager en heeft geen probleem met het omleggen van twee vogeltjes. Hij was vrij en kwam direkt. Ik had de twee hanen alleen gezet en Vincent heeft ze geschoten. Hij had een klein geweer bij zich met een geluidsdemper. Het is bij kippen altijd een beetje moeilijk, ze bewegen nog even. Vincent is heel ervaren maar heeft ze toch twee keer geraakt om zeker te zijn. Hij zei dat het beste was op ze even op te hangen zodat het bloed eruit kan lekken. Eerst had ik ze bij een berk opgehangen, aan het hoofd dat was volgens Vincent het beste. Maar toen het ging regenen heb ik ze in de kas gehangen. Niet leuk maar ze hebben het goed gehad en niet doorgehad wat er gebeurde. Morgen ga ik ze villen want om ze niet te eten, vind ik zonde. Een supermarktkippetje eet ik ook weleens en dit is natuurlijk veel beter qua levensloop. Foto van de dode heren kun je HIER zien, als je dat wilt. Hun zusje is nu dus eenzaam, zag net dat ze alleen in de buitenren zit op de zitstokken. Beetje zielig, eerst zaten ze hier met zijn drieën. Hoop dat ze gauw een plekje vindt in de groep.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Sneeuw voorspeld

  1. Rene Kemper zegt:

    Ach, wat een verstandig en moedig besluit…. Ook om ze op te eten, waarmee je de natuur eert. Goed gedaan hoor !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.