Nog wat te doen

De grote hitte is over, van de ruim 28 graden zitten we nu op 14! Mooi eigenlijk, hoewel voor de zomer mag het van mij ietsjes meer zijn, 20 graden lijkt mij wel wat. En we hebben regen gehad, ook dat is mooi. Ik heb nog een heleboel oude kranten van de kippen te verbranden (zijn de onderste laag geweest in het binnenhok) en dat kan nu zonder het risico het hele gehucht in de fik te steken. Ook kunnen we nu met een aantal grote klussen aan de gang die al een tijdje op de planning staan. Hans heeft liggend in de ligstoel uit zitten denken dat een deel van de garage kippenhok moet worden. Zitten ze dichterbij, makkelijker in de gaten te houden, gezelliger en minder risico voor ratten en muizen bij de auto’s. Want dat is, ondanks het voer weghalen en goed opbergen, nauwelijks te voorkomen. Maar dit houdt heel wat in. Aan de zijkant van de garage zitten drie opbergruimtes. Waarschijnlijk vroeger buitentoilet en wasruimte geweest want dat zat toen niet in het huis. Deze worden dus kippenhok, tenminste de twee grootste worden hok en een voer- en hooi opbergruimte. Hier moeten dan ramen in komen (nogal moeilijk met een scheef gebouw, hoe krijg je het visueel recht??), een plafond, vloer moet gedicht worden, isolatie, stroom doortrekken en de hele inrichting moet bedacht worden (ikke) en gerealiseerd (samen). Dan moet het houthok afgedekte ren worden en er moet een buitenren komen. Of we al het kachelhout in het houthok gaan verplaatsen weten we nog niet, hier ligt zeker voor drie jaar, misschien eerst een doorloop naar de buitenren. Maar we moeten nog even zien hoeveel tijd we hebben. Het hok moet voor het eind van de zomer klaar en de rest kan hopelijk in de herfst. Kachelhout verplaatsen kan alleen als de kippen verhuisd zijn want daar moet het heen. Tja, nog even goed nadenken, Hans is daar altijd erg praktisch in, en ik zie altijd snel de beren. Misschien wel een goede combinatie!

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Nog wat te doen

 1. Jet zegt:

  Zo zo, grootse plannen!
  Maar het zou vast wel eens een goed idee kunnen zijn om de kippen wat dichterbij de hebben. Voor het hout moet je dan weer wat verder weg… Maar je kan natuurlijk altijd een kleinere voorraad in de winter dichterbij halen op dagen dat het niet hard sneeuw in de winter of voor je kota.
  Veel werk maar maar ook een mooi project.
  Zelf hebben we ook hard gewerkt: in de keuken oude kast die weinig gebruikt werd gesloopt, kwam er in een tussenwandje nog een set oude riolering/wateraanvoer te voorschijn.!😉 Dat was nog het lastigste weg te halen. Tja en dan de vloer en plafond weer in orde brengen wat een gepuzzel… Maar het nadert de voltoooiing.
  Ook nog de laatste kant van het huis gefalurot en daar kwam ook nog een verrassing. Een stukje van een liggende balk (de syl) aan de onderkant was door verkeerde afwatering nat geworden en gaan verrotten en wad dus verteerd. Uitkappen en nieuw stuk balk kunstig er in gebracht en daarna papier, planken en laten er weer tegen. Vandaag laatste faluröd opgebracht. Hoera, dat is weer afgerond.
  Jullie zullen vast ook wel het een en ander tegenkomen aan lastige zaken tijdens de verbouwing maar het geeft ook voldoening als je het tot een goed einde hebt gebracht.
  Veel succes met de plannen en de uitvoering er van. Grtjs, Jet

 2. Rene Kemper zegt:

  Jullie vormen een uitstékende combinatie ! Mooi dat jullie weer zo’n grote klus constructief aanpakken. Ik zou wel een beetje mee willen doen, lekker met de handen aan materiaal zitten, veel beter dan als die zachte waar he (software…)…. Succes en plezier voor jullie !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.