Gevaarlijke sparren

Twee sparren direkt achter ons grillhutje waren in slechte staat. De voorste was zo lang dat als deze om zou vallen was er kans dat hij op het huis zou komen. Hans liep hier vaak rond te kijken en wilde ze omzagen. Maar dan moesten ze wel ruimte hebben om te vallen. Schuin naar achteren was er plaats. De schrikdraad moesten we dan op de grond leggen en uiteraard moest de boom met de quad de goed kant op getrokken worden. Beetje tricky, vond ik. Maar Hans zag geen probleem. Gisteren was het windstil en besliste Hans dat het nu ging gebeuren. Quad neergezet, touw eraan, alles op scherp. Het val-driehoekje aan de goede kant zagen en verder zagen aan de andere kant. Ik zou de lijn aan trekken met de winch. De eerste boom ging iets meer naar links dan de bedoeling was maar voor deze was dat geen probleem. Met de winch aantrekken kon alleen zolang de boom nog niet viel, was deze aan het vallen dan ging dit te snel en had aantrekken ging enkel nut. De tweede boom, de voorste, moest echt op een bepaalde plek naar achteren vallen, anders bleef deze hangen in andere bomen. Deze ging geheel goed, precies op de juiste plek. Gelukt! Geen gevaar meer voor het huis en ons grillhutje bij storm!

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Gevaarlijke sparren

 1. Pingback: 2019 | marja wagemans

 2. Moet helaas toegeven dat ik het niet zo snel gedaan had. Maar Hans heeft al heel wat ervaring. Het ging snel. Ik ben zelf ook niet handig met de motorzaag. Heb het wel willen leren maar zoals met alle motorwerktuigmiddelen is het starten het probleem. Hier moet je hard trekken zonder het apparaat te bewegen en dat laatste gaat juist fout bij mij. Dat kan nare gevolgen hebben…. Het hout bergen kan inderdaad een probleem worden, we willen het kippenhok verplaatsen naar de garage en ja, daar ligt ookal hout. En het kippenhok moet dan houthok worden, een de geit en de kool probleem… Groetjes!

 3. Jet zegt:

  Inderdaad mannenwerk, wij vrouwen willen graag voorzichtig doen, (weet je het wel zeker, denk je dat het echt wel gaat lukken) duizend en een bedenkingen. Maar natuurlijk bedenken mannen ook wel wat er mis kan gaan en schatten de kansen in. Windstil, ervaring, wat geluk en wijsheid zorgen er voor dat die bomen uiteindelijk gewoon toch goed om gaan.
  Meestal gaat het natuurlijk ook gewoon goed.
  Ooit een boek gelezen dat het niet goed was gegaan en de vrouw haar leven weer zelf moest gaan opbouwen… Uiteraard was dat boek geschreven door… een vrouw. Duizend angsten had ze altijd gehad en zelf dat had haar niet geholpen.
  Goed gedaan Hans! 👍
  Kan je het kaphout nog wel bergen? 🤔

 4. Rene Kemper zegt:

  Goed gedaan…. mánnenwerk !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.