Sentiment

Afgelopen zaterdag kwamen dus de vorige bewoners, David en Gunilla, van ons huis op bezoek. Zij woonden hier van 1990 tot 2003. Het huis was toen in gebruik als vakantiehuis en zij gingen er permanent wonen. Toen zij hier woonden waren zij een jonge familie,  twee zonen hadden ze al en de derde werd geboren toen zij hier woonden. Een gevoelige en blije periode. Gunilla vond het geweldig om alles weer te zien en bedankte ons meerdere keren dat ze langs mochten komen. Het riep veel herinneringen op. Voor ons was het leuk om de verhalen te horen maar echt veel nieuwe informatie over het huis hebben we niet gehoord. David kenden we als een sterke, energieke man maar was nu juist aan het tobben met zijn gezondheid. Hij was nog maar een schim van de man die hij vroeger was, moest veel rusten en vertelde niet zo erg veel. Beetje schokkend dat David maar drie jaar ouder is dan Hans en zes jaar dan ik. Een goede gezondheid is toch echt het belangrijkste.
Gunilla hoopte dat er niet zoveel aan het huis veranderd was, dat was het leukste om te zien, vond zij. Bij de badkamer kreeg ze haar zin, deze was geheel zoals zij deze lieten installeren. Er zat n.l. geen badkamer in het huis. De grote open hal kreeg hiervoor een plafond waar boven de badkamer gebouwd werd. De keuken was anders, blijkbaar heeft de persoon die na hun in het huis woonde, deze veranderd. Deze heeft 3 jaar in het huis gewoond daarna hebben wij het gekocht. Uiteraard hadden Gunilla en David ook verhalen over de elanden in de tuin en hun zoon had op weg naar school (die was toen nog midden in het dorp) een lynx gezien. Een beer hadden zij niet op bezoek gehad, dat konden wij nog vertellen. Dat staat overigens niet op deze blog want toen blogde ik nog niet. Maar in augustus 2009 vonden wij poep en sporen van een beest in onze sloot achter het huis. De poep bevatte o.a. bessen en het waren grote drollen. In de sporen zag je echt meer een voetvorm. Toen hadden we mensen bij ons aan het werk die onze eiken snoeiden. Zij keken en constateerden dat het berensporen waren. Dit hebben we toe aan de provincie gemeld (dat is verplicht) en hierbij hebben we foto’s gestuurd. Zij bevestigden dit en zeiden dat we maar voorzichtig moesten zijn in het bos. Veel lawaai maken was het advies. Een spannend verhaal om te vertellen, natuurlijk.
Bij het bezoek zat ook een  rondleiding door de tuin. Hierbij  wist Gunilla de namen van veel planten, iets wat ik geprobeerd heb te onthouden maar wat me niet gelukt is. Bij mijn klagen over de oprukkende en niet te verwijderen zevenster had zij bij haar in de tuin een iets vervelendere tegenhanger. Iets laags, heel groen en snel groeiend dat nog minder uit te roeien was. Tja, de naam heeft ze mij verteld maar helaas..
Voeg een foto toe van de zevenster die nu prachtig bloeit. Volgens een vriend uit Nederland, Jaap, uniek dat gebeurd niet vaak. Maar hier bloeit het elk jaar prachtig, veel wit dus nu in de tuin.

knottfångare
De andere plaag, knoetjes en muggen is ook op zijn sterkst nu. De muggenvanger, Mosquito Magnet, hebben we vorige week weer opgesteld en doet volop zijn best. Maar niet alles kan deze vangen, helaas. Vooral knoetjes zijn erg irritant. ’s Avonds beter niet stilstaan met Sverker uitlaten. Maar Sverker heeft altijd zoveel te snuffelen en dat ik naast hem sta te springen maakt hem niets uit. Hij snuffelt net zolang tot hij alles gelezen heeft!
Mijn elf kuikens lopen nu buiten tesamen met alle anderen, mogelijke mamma’s en papa. Gaat goed. Alleen als de groten los mogen lopen sluit ik ze op met de “zorg” mamma in de ren omdat ik ze nog te klein vind om los in de tuin te lopen. Ze zijn nog maar twee weken en de katten van Henrik zullen zeker geïnteresseerd zijn.
Mamma met jongen

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.