Oude bekenden van het huis

Morgen komen de vorige eigenaars, David en Gunilla, van ons huis bij ons fika-en (koffie met diverse koeken). Het zijn niet de mensen waar wij het huis van gekocht hebben maar net degenen ervoor. Zij hebben het huis in 1992/1993 gekocht en het geschikt gemaakt voor permanente bewoning. Het was toen een vakantiehuis. Zij hebben gezorgd dat er een vaste watertoevoer kwam (geboorde waterput met pomp), een zinkput en hebben de badkamer aangelegd. Waarschijnlijk hebben ze meer gemoderniseerd maar dat horen we morgen. David is hier drie keer kort langs geweest om even te kijken, zo ook met een van de zonen, die liep ooit eens in onze tuin rond te wandelen met zijn vriendin. En van de winter terwijl ik het kippenhok schoonmaakte kwam Gunilla langs. Op zich is het hier heel gewoon om even bij zijn oude huis of het oude huis van familieleden te gaan kijken. We hebben er al heel wat langs gehad. Maar de laatste keer met Gunilla beloofde ik om hun ’s zomers eens uit te nodigen. Donderdags toen ik belde was zij zeer opgetogen. Het leek haast alsof ze gelijk in de auto wou springen. Ik dacht zelf een keer volgende week maar dat leek toch eerder te gaan worden. Nu dus morgen, een fika met drie soorten koeken wordt het. Vanmorgen gemberkoeken gebakken, vanmiddag een rabarber-appel-rozijnen paai en morgen bak ik nog even eierkoeken. Moet genoeg zijn, lijkt me. Dan maar kijken hoe het loopt. Lijkt wel een gezellige middag te gaan worden met veel herinneringen van David en Gunilla. Waarschijnlijk horen we nog wel iets wat we niet wisten over het huis. Voor hun zal het wel erg herkenbaar worden. Badkamer en keuken zijn misschien wel hetzelfde als destijds. Wij zijn niet zo van de luxe, alles zit erin en dat is goed genoeg voor ons. Hans en ik kijken wel eens op de NPO naar zo’n huizenserie “droomhuis gezocht”. Hier moeten naar onze mening best goede keukens en badkamers en gelijk uitgeslagen worden door de evt. nieuwe eigenaren. Iets wat ons onzinnig overkomt. Onze badkamer en keuken zullen er waarschijnlijk ook wel uitgemept worden door kritische kopers. Maar nee, wij zijn er blij mee. Misschien moet iedereen maar eens een tandje terug qua eisen, beter voor het milieu, lijkt mij.

 

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Oude bekenden van het huis

 1. Jan zegt:

  Inderdaad, zeer scherp opgemerkt, ik kijk ook nog wel eens naar droomhuis gezocht en de mooiste afleveringen vind ik als het een stelletje betreft waar de dame de broek aan heeft. Vadermans sjokt er achteraan met een gezicht van “laat mij maar in Nederland” terwijl de vrouw zeer enthousiast is en na het openen van elke deur verrukt roept “oh geweldig, dat plafond vervangen we, die tegels slaan we eruit, en die tussenmuur kan ook weg”. Altijd lachen.

  By the way, een paar jaar geleden had je bij “ik vertrek” een stelletje dat een hotel ergens in Zweden had gekocht. De aankoop was in de winter en er werd niet meer gestookt zodat alle radiatoren bevroren waren. Er lekte niets, want het was allemaal ijs, maar in het voorjaar werd dat toch iets anders. Na de reparatie bleek de verwarming s’winters ook nogal wat brandstof te gebruiken met al die hotelkamers.

  • Tja, niet alleen de vrouwen hoor! Mannen kunnen er ook wat van. Laatst een die als hobby verbouwen had, tja dan houdt die keuken het niet. Ook wel zielig toch van die mensen in Zweden, tegenslag is vaak leuk om te zien, maar niet om mee te maken! Groetjes!

 2. Jet zegt:

  Prima badkamer hebben jullie!
  Nee, inderdaad niet het type wat heel veel mensen willen, modern zwart met wat al niet.
  Maar dat is over een x-aantal jaren (3-5) ook niet meer goed. Dan moet het weer moderner, wat een kapitaal en materiaal vernietiging!
  Zelf wilde ik ook onze authentieke keuken moderniseren toen we het kochten. Na 11 jaar hebben we nog steeds die keuken..
  Okay we halen een kast weg om wat ruimte maken, maar daar blijft het bij.
  Het moderniseren doen de volgende bewoners maar, als ze er al behoefte aan hebben.
  Veel plezier met het ophalen van de geschiedenis van het huis met de oude bewoners. Kan je vast horen of zien of er nog bijzondere dingen waren of dat die nu verdwenen zijn of juist aanwezig zijn.
  Hadden zij ook viltsvin en älger of wellicht varg of björn in de tuin??? 🤔

  • Ja, ooit hebben we wel naar een andere keuken gekeken maar nee, teveel werk en duur. Beter lekker buiten bezig zijn. Ben zelf ook benieuwd van de vorige bewoners te vertellen hebben en ja, veel vragen…

 3. Carolien zegt:

  Helemaal mee eens. Dak boven ons hoofd en we hebben kleren en eten. 👏🏻👏🏻👏🏻😉
  Groetjes
  Carolien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.