Paasbest

Afgelopen donderdag was ik naar Örebro, de stad waar ik jaren in het centrum gewerkt heb. En dus altijd de pauzes in doorbracht. Nu was ik er omdat ik een afspraak had in het ziekenhuis. Met de bus erheen, de auto (ja, de C70, deze doet het weer zoals altijd!) geparkeerd in Nora. Na de afspraak in het ziekenhuis had ik een tweetal uur over voordat ik de bus terug kon nemen. Ging eens ouderwets het centrum in. Het werd op zijn paasbest gemaakt. Veel gemeentewerkers waren bezig om paasnarcissen in grote bloembakken te plaatsen. Zag er prachtig uit. Herinnerde mij dit van vroeger, de stad is altijd in stijl en kleurrijk. Ondanks dat ik het vroeger leuk vond om rond te kijken, kon mij dat nu niet charmeren. Ging even naar het slot en een rondje stad. Eigenlijk had ik niets wat ik zou moeten kopen. Kocht bij de toko kroepoek. Deze bakken we graag in de frituur voor bij de bamie. Gebakken kroepoek heb ik hier nog nooit gezien (hoewel toch een keer toen de LIDL een oosterse week had) en daarom bakken we het zelf. Bamie en nassie kan je wel bij de LIDL kopen, hoewel niet helemaal met de  ingrediënten die wij gewoon zijn. Maar het smaakt goed.
Eigenlijk had ik aan de twee uur die ik moest wachten meer dan genoeg. Het laatste kwartier heb ik zitten kijken naar alle reizigers op het station. Ook geinig. Een stad trekt mij blijkbaar niet meer. Zag trouwens tot mijn grote verbazing dat er een “Action” midden in het centrum geopend was. Ze hadden als logo een EURO teken, ja misschien hadden ze dat in Nederland ook wel, weet ik niet meer. Druk was het er in ieder geval niet.

Advertenties

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Paasbest

 1. Jan zegt:

  Mooi verhaal. Ik ben zelf geboren in een dorp en ga daar waarschijnlijk ook weer dood. Ik zou nergens anders willen wonen. Het vreemde is dat ik om een of andere reden toch steeds wordt “gevangen” door steden, alsof er een soort sfeer hangt die me bevalt, misschien juist omdat ik in mijn achterhoofd weet dat ik het na een paar dagen weer de rug kan toekeren, en weer terug kan naar mijn vertrouwde leven, met o.a. de koeien op een boerderij als hobby.
  Dat gezegd hebbende, ik heb gedurende 25 jaar steeds een paar dagen door o.a. Caïro gewandeld, en ben nu ook al weer een keer of tien naar Stockholm geweest. Moet wel zeggen dat ik de laatste tijd steeds verder om Stockholm heen rondkijk, laatst bijvoorbeeld drie uur gewandeld in het bos bij Rosersberg palace. Dit jaar moet Skokloster er aan geloven, is de planning.

 2. jondewi zegt:

  Wij hebben ook dat gevoel. Wij wonen zo´n 4 km van het dorp, hebben 1 (verre) buur en wij gaan maar om de week of zo, naar het dorp. De “stad” op een uur rijden is al zeer “druk” met 3000 inwoners. Wanneer we in de lage landen komen, vind ik het zo druk dat ik bijna de deur niet uitkom. Veel en veel te volk.
  Hou je goed en geniet van de stilte…

 3. René Kemper zegt:

  Ha Marja,
  Leuk om te lezen hoe je terugkeerde naar je werkstad, en weergeeft wat het je nu doet, zo’n stad. Herkenbaar voor veel mensen denk ik, plaatsen en ervaringen wijzigen in de tijd.
  Goed om te lezen dat je zo tevreden bent met hoe het nu is, in je mooie Volvo C70.
  Paasgroet van René

  • Hej! Ik had gedacht dat het leuk zou zijn in de stad rond te lopen. Maar zo was het dus niet. Ben een echte plattelander geworden blijkbaar! Ja, die C70 vind ik nog steeds geweldig maar de 18 jaar beginnen nu toch te zien. Hans waste hem vandaag en hij begint plekjes te krijgen, bobbeltjes in de lak. Jammer maar wel logisch… Goede paasdagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.