Gelukt!

Afgelopen maandagavond mijn Volvo verkocht! Beetje raar ging dat allemaal. Zo rond acht uur ’s avonds kreeg ik een telefoontje op mijn mobiel. Iemand die geïnteresseerd was in mijn auto en zich afvroeg of hij nu nog kon komen kijken. Wij hadden zalm gegeten en hier een wijntje bij gedronken, echt helder voelde ik mij niet. Zei dus dat dit kon maar dat het nu donker was en dus moeilijk om een indruk van de auto te krijgen. Geen probleem volgens de beller. Ze kwamen uit Borlänge (200 km) en waren net weg uit Örebro waar ze een auto hadden bekeken. Deze was niet degene die ze wilden kopen en hij zei dat hij met een kwartier bij mij kon zijn. Tja, ok dan. Hans en ik grapten nog over de afstand van 50 km in 15 minuten maar toch klopte dit. Ze reden even later bij ons naar boven. Waren met zijn tweeën en een praatte alleen maar Fins. De ander (de koper) praatte zowel Zweeds als Fins. De auto werd nauwelijks bekeken, even de deuren open en even rond lopen. Dan dus de proefrit. Ik mocht een foto van zijn rijbewijs maken en kreeg de sleutels van hun auto. Hans ging mee. Vrij snel waren ze weer terug en zeer tevreden. Ze wilden de winterbanden zien, deze zouden er eigenlijk niet bij zitten. Ik had net de prijs verlaagd en de winterbanden eruit gehaald. Die kon ik evt. separaat verkopen. Maar ja, dit ging zo soepeltjes, dat ik besloot ze erbij te doen. De banden waren prima vonden ze. Koffiedrinken binnen en zij gingen kijken hoe ze mij de vraagprijs konden betalen, geen lager bod dus. Overleg ging in het Fins wat mij een buitengesloten gevoel gaf en niet echt lekker overkwam. De koper had de vraagprijs eigenlijk niet maar begreep dat ik het gehele bedrag ineens wilde hebben. Wat rondbellen en toen had hij het geld op zijn rekening. Maar we hadden niet dezelfde bank en dan duurt het een dag voordat het geld echt gestort is. Hans zei dat ik contact op moest nemen met Henrik onze buurman. Met Facebook chatte ik met hem. Hij had dezelfde bank! Het geld ging naar hem en hij stuurde het via een online betaalapplicatie (SWISH) naar mij. Betaald dus en klaar om meegenomen te worden. Ik keek nog even in de Volvo en voelde mij een beetje droevig toen hij met een nieuwe eigenaar onze weg naar beneden afreed. Maar toch een snelle verkoop waar ik niet meer op gehoopt had.
Moest nog even denken aan de moeite die ik heb met de Zweedse munteenheid. Alles lijkt extra duur. Zo vroeg ik voor mijn Volvo een bedrag waar je met de euro als munteenheid wel een nieuwe auto kon kopen (38000). Moet altijd even slikken als ik hier iets koop. 100 SEK is maar 11 Euro maar het voelt als veel…. Nog steeds…

Advertenties

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Gelukt!

 1. Pingback: Eindelijk besloten! | marja wagemans

 2. Kathleen zegt:

  Ha, goed dat het gelukt is! En toch vlot 😀 Hopelijk dat de nieuwe eigenaren hem kunnen waarderen.
  Groetjes
  Koen en Kathleen

 3. René Kemper zegt:

  Wat een onverwacht snel, creatief en leuk verkoopsucces zeg ! Gefeliciteerd…..
  Ook een beetje gecondoleerd, want een auto is toch iets waar je je aan kan hechten.
  Greetz from opaNee uit Holland !

  • OpaNee??? Zeg je zoveel nee als opa?? Laat ze allemaal lekker hun gang gaan (of laat die ene doen wat ie wil!).
   Ja een auto hecht je aan, tenminste ik. Herinnerde me alle avonden met -20 en dat ik bij mijn auto kwam die ijsvrij was en de warmte uitstraalde heerlijk!!! Overwerken maakte mij direkt humeurig, dan stond mijn volvo-tje daar warm te wezen zonder dat ik eraan kwam… Die auto had echt mijn hart gewonnen maar verdiende een betere baas, een die kilometers maakte..
   Groetjes OpaJa! Marja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.