Zelf bedenken

bild 1Donderdag was mijn laatste werkdag bij de Bank. ’s Middags kreeg ik een klein feestje, het standaardafscheidsprogramma. Half drie, het begon met taart voor iedereen, dan een woordje van Jarmo, mijn chef, dan mocht ik iets zeggen en dan napraten. Jarmo had als motto genomen ‘het werd niet zoals ik gedacht had’. Hiermee doelde hij op mijn aanstelling, hij had gedacht dat ik vele jaren bij de Bank zou blijven, maar zo werd het dus niet. Deels had hij dit zelf beïnvloed met zijn vele argumenten en het niet vele niet geloven, luisteren naar mij. Maar hij had zich er nu wel bij neergelegd. Ik bedankte iedereen voor de samenwerking en de vele leuke gezamenlijke uren. Ook zei ik dat de Bank een geweldige werkgever was, waar alles mogelijk was, tenminste bijna alles, deeltijd werken kan dus niet. Veel wilden weten wat ik nu ging doen en vonden het raar dat ik geen duidelijk plan had. bild 2Maar ik moet het maar even zien. Hans heeft zich altijd prima bezig kunnen houden, dus dat kan ik ook wel. Voorts moet ik wel zeggen dat de Bank werkelijk een geweldige werkgever was. Maar de onduidelijkheid en de zeer lage werkdruk maakten het ook zo ontzettend vervelend. En dan mijn collega’s die altijd moesten klagen over alles. Nee, vrolijk werd ik er zeker niet van. Maar het betaalde geweldig en als je toch niets anders weet te doen… Maar dat heb ik niet, genoeg te doen hier!!!
Als kado kreeg ik een fles rum (??? drink nooit rum maar ik moet toegeven deze was erg lekker en dus ook erg duur) een bloemstuk dat bijna onmogelijk was om mee te nemen en twee boekenbonnen, te innen via internet van 500 Sek. Wel verwend dus.
Heb als laatste actie een mail naar alle mijn directe collega’s gestuurd met een bedankje en uitnodiging om langs te komen als ze in de buurt waren. Zal wel niet maar wie weet…
Nu nog even uitrusten en dan moet er toch meer regelmaat komen in de activiteiten die ik nu zelf moet bedenken. Ben trouwens blij dat ik nu in de winter niet elke dag naar Örebro hoef. In het donker, met sneeuw, ongeploegde wegen etc., etc. vroeg dit veel energie, zoveel dat ik soms het gevoel had het niet te kunnen op brengen. Lag soms op vrijdagavond al om 20.00 uur te slapen op de bank! Vooral de donkerte is erg vervelend. Met donker weg, met donker thuis komen vijf dagen per week en dat dan vele maanden. Dat ben ik graag kwijt!

 

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Zelf bedenken

  1. Jan zegt:

    Hallo.

    Met betrekking tot je “zorgen” over de invulling van je dagen: volgens mij zijn er grofweg twee types mensen te onderscheiden voor wat betreft dit onderwerp. Mijn vader was vroeger thuis altijd in de weer, en een paar weken nadat hij in de vut kwam had hij wéér tijd tekort. Zelf ben ik nu een jaar werkeloos, en heb letterlijk nog geen minuut stilgezeten. Dus, grote kans dat dat opvullen van de tijd bij jou ook automatisch gaat. Ik zou zeggen, geniet van je leven in deze nieuwe situatie. Zelf ben ik 31 jaar lang zonder één dag tegenzin naar m’n werk gegaan, maar ik heb nu toch sterk het vermoeden dat we gemaakt zijn om “thuis” te zijn, in hoge mate afhankelijk natuurlijk van wat en hoe die thuissituatie is. Maar dat zit volgens mij in Zweden wel goed. Ik woon er niet, maar kom er steeds graag met vakantie.

  2. René zegt:

    Ja Marja, nu mag je een nieuw ritme vinden, dat hoort bij het pensioenleven. In het begin is dat even wennen (dat even duurde bij mij drie jaar, ha ha), maar dan komt het vanzelf. Ik gun je veel plezier met hans in alle activiteiten, en ook dat er eens een collega langs komt, ha ha ! Greetz van René

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.