Huisafval

bild 1-7Vorige week kregenbild 3-6 we weer bezoek van wilde zwijnen. De laatste keer was dat vorig jaar in september geweest. Geen leuke beesten, ze ploegen de hele boel om. Nu waren ze bij de grillkåta bezig geweest. Een deel van het mos-grasveld was omgeploegd. Ze waren ook aan de rand bezig geweest waar veel vuilstortplekken liggen. Vroeger woonden er namelijk vier families in ons huis en nog een familie in de Torp. In die tijd (1940-1950) was het heel gewoon om je huisvuil in de tuin te storten. Echt gevoel voor milieuvriendelijke afvalverwerking hadden ze toen nog niet. Bij de randen van onze tuin liggen veel stortplekken, hier ligt veel glas, blik en oude schoenen etc. We hebben al heel wat weggehaald. Maar deze plekken zijn veelal goed begroeid met boompjes, mos en graspollen. Een aantal hebben de wilde zwijnen nu omgeploegd en dezen moeten er dus goed uitgezocht worden zodat het gevaarlijke afval (glas etc.) weggehaald wordt. Vervelend, maar zo is het nu eenmaal. Om de wilde zwijnen weg gehouden hebben we een schijnwerper en een radio in dit gebied staan die elk kwartier even aan gaan. Ook doen we het op de beesten-markeer manier. We sparen urine (vooral ochtend-urine) en strooien dit uit aan de randen van onze tuin. Dit om ons revier te markeren, zo doen dieren het ook. Vorig jaar hebben al deze methodes geholpen, nu even opletten of dit ook zo goed gaat. kallekaviarVandaag heeft Hans het gebied gemaaid en heb ik het afval zitten onderzoeken. Zag dat de tubes van de “Kalle Kaviar” (een populair kavier smeerspul) nog steeds dezelfde layout hebben, Dus al dik 60-70 jaar!
Ongelooflijk, die sparen veel van hun media-budget!
Ben een beetje aan het modderen met mijn gezondheid. Had al een aantal weken last van mijn heup en knie aan de linkerkant. Geprobeerd dit met oefeningen en zo te verhelpen maar dit leverde geen echt goed effect. Vrijdag het gezondheidscentrum in Nora gebeld en mijn klacht uitgelegd. Tot mijn verbazing mocht ik dezelfde dag nog langskomen bij dokter Anders (alles gaat hier met de voornaam). Deze denkt nu dat ik artrose heb. Hij vertelde mij dat dit niet ongewoon was bij oude dames..(dank Anders!). Met een röntgen moet dit nog vastgesteld worden. Ik heb ook medicijnen gehad tegen ontsteking en dit helpt goed. Nu hoop ik natuurlijk dat het maar een ontsteking is en dat Anders negatief is geweest. Maar ja, wordt vervolgt dus…. Zie mij nog even niet met de rollator de berg opkomen (eraf gaat natuurlijk wel snel).

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Huisafval

 1. René zegt:

  Nou, die artrose zal bij jou nog wel meevallen hoor jonge blom ! Dat gewrichten wat irritatie kunnen hebben lijkt me logischer. gewoon zalven en wat rustiger doen en dan trekt het weer weg ! En mooi dat jullie toch ook denken aan de veiligheid van de zwijnen. Leve de dieren he ?
  En ik blijf het leuk vinden om jouw stukjes te lezen, van die NL-dame in Zweden.
  Greetz aan Hans !

  • Hej!
   Ja, gein er maar over. Maar ik hoop natuurlijk dat het inderdaad niets is. Ruim twee jaar geleden kreeg ik over mijn pijnlijke duim de diagnose artrose. En dit was na de röntgen. Maar na veel oefenen heb ik er nu al ruime tijd geen last meer van. Dus die heup kan ook meevallen. Tja, dat ik met het glas opruimen de zwijnen voor ogen had, had ik niet bedacht. Ik dacht meer aan ons kleine zwarte ventje. Maar die zwijnen hebben daar ook plezier van, natuurlijk. Ze kunnen beter weg blijven anders vrees ik dat ik een jachtvergunning moet gaan halen. Dan wacht ik ze op! Groetjes Marja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.