Wisselend

nora160511
Het weer is deze week net zo wisselend als mijn gemoedsstemming. Alleen andersom, was het weer maandag en dinsdag nog ruim boven de twintig graden, is het nu koud (2-5 graden) en lag er vanmorgen zelfs sneeuw. Ik was in het begin van de week negatief en zwaar op de hand, nu gaat het weer ietsjes beter. Ben erg bezig met wat ik wil met mijn werk (en mijn leven…). Het leuke is er eigenlijk af. Van veel leren en ontwikkelen is het nu meer beheer geworden. Beheer wat alleen uitgevoerd kan worden door programma na programma door te spitten. Documentatie is er niet. Susan, mijn collega, vindt dit geen probleem en weet ook altijd direct waar ze moet kijken. Ze is aardig maar zegt vaak haast niets. Uitleggen is ook moeilijk. Na een gesprek met mijn chef Jarmo op dinsdag heb ik op woensdag een gesprek met haar gehad omdat ik mij erger aan de onduidelijke werkverdeling en het feit dat zij veel dingen ontwikkeld maar dat documentatie zelfs in de basis geheel niet gemaakt wordt. Is ze weg, dan zit ik met de problemen. Iets wat ik geprobeerd heb te bespreken. Moeilijk want van een weerwoord is geen sprake. Ze kijkt verbaasd en geschrokken tijdens het gesprek. Ik voel mij alsof ik haar ter verantwoording roep. Een nutteloos gesprek wat dus geen gesprek was maar een lange klaagbrief werd van mij. Niet leuk, ik hield me maar wat in. Aanstaande woensdag staat er weer een gesprek met Jarmo op de planning. Hij is geschrokken dat ik gezegd heb dat ik denk over opzeggen en wil hier verder met mij over praten. Dinsdag had hij het idee dat ik niet geheel open stond om te discussiëren en daar had hij wel gelijk in. Nu ik de tijd gehad heb om alles weer eens op een rijtje te zetten, heb ik bedacht dat nu ook deeltijd geen optie gaat worden. Weet niet hoe dit gepakt gaat worden. Jarmo is erg goed in niet luisteren en weg te drijven op zijn eigen ideeën. Hij let er  totaal niet op hoe zijn gesprekspartner reageert. Maar drijft verder op zijn eigen enthousiasme. Dat laatste is leuk maar ook vervelend als het iets is dat mij totaal niet aanspreekt. Dan kost het veel tijd.
De foto boven dit artikel is van donderdag toen ik de bus nam in Nora, zonnig maar koud. De foto hieronder is van achter ons huis. Hans is weer begonnen met grasmaaien en dan maakt hij achter een soort bloembedden, hier zie je nu de anemoontjes in staan.sverker160511

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Wisselend

 1. René zegt:

  Tja, het lijkt een dilemma maar is het niet hoor ! Je hebt je mening gezaaid en het blijkt dat de Zweden wat meer tijd nodig hebben om tot samenwerking te komen.
  Idee wat bij me opkomt is om je collega eens te vragen sámen (écht samen) een opzet te maken van een document met basisgegevens van een eenvoudig programma wat ze gemaakt heeft (of wat er al is). Daarbij kan je eens proberen of ze het begrip ‘rolwisseling’ met je kan oefenen, dus dat ze zich in jouw situatie verplaatst als je een probleem moet oplossen.
  Als dit in enkele probeersessies lukt kan je dit samen delen met baas Jarno, en dan tijd vragen om van de meest vitale programma”s iets dergelijks (minimaal) te maken. Hij is toch verantwoordelijk voor coninuiteit ?
  Greetz van René

  • Hej Rene! Goed idee, leuk dat je mee denkt. Ik ben een iets andere weg nu ingeslagen en heb besloten om ontslag te nemen. Veel energie hier nog in stoppen kan ik niet meer, en mijn ervaring is dat dit heel veel tijd gaat kosten. Heb het weekend goed nagedacht en besloten dat ik hier geen tijd meer in wil stoppen. Op naar een werkloze zomer! Groetjes Marja

 2. Jet zegt:

  Wat ontzettend vervelend voor je dat je werksituatie niet meer is, wat jij er van verwacht en wat je graag zou willen doen. Op dit moment zit je er ontzettend mee en er lijkt geen uitzicht op verandering, dat is ook balen. Nog lastiger wordt het als anderen er niet echt voor open staan dat jij minder plezier hebt in je werk dan ga je natuurlijk rot voelen… Maar wie weet dat de baas er in het weekend over nagedacht heeft en je collega ook wat mededeelzamer wordt door het gesprek en verandert er toch wel iets. Je weet maar nooit. Wel goed dat je het hebt aangekaard, ze kunnen het maar beter weten… Want anders barst de bom, of ga je plotseling toch weg en dat is toch minder. Aan de andere kant héb je nog werk, iets waar velen vast jaloers op zijn.
  Misschien is het ook maar tijdelijk en verandert er toch weer iets, waardoor je er weer zin in krijgt. Ik wens je sterkte en wellicht los het snel op als een sneeuwbui in mei…
  Leuk die “bedden”, Gisteren heb ik ook gemaaid maar ook: zorgvuldig om de guldvivor en de wilde gele tulpjes heen… zonde om er over heen te maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.