Dertiende dag na kerst

IMG_1112Morgen is het de dertiende dag na kerst, trettondedagjul, en dat is een feestdag. Dus verlof! Om het nog iets meer onlogisch te maken is de dag voor deze feestdag een korte dag, 5 uur werken, trettonsdagafton, de avond voor de dertiende dag na kerst. Geen bezwaar vanuit mijn kant natuurlijk maar elk jaar verbaas ik mij weer over deze extra 1,5 dag. Hoewel ik hier al dik 7 jaar werk. Er staat een uitleg in Wikipedia (Nederlands), klik HIER.
Vandaag heb ik thuis gewerkt. Ik had nog wat tijd over en heb mij ruim 3 uur met de Bank beziggehouden. We hebben nu glasvezel dus alles zou beter moeten werken. Maar de Bank heeft een moeilijke IT inrichting op de laptop. Waarschijnlijk ook wat met beveiliging. Dus het werkt wel maar slim is het om alles wat ik eventueel nodig zou kunnen hebben maar direct op te starten. Later kan dit weleens niet meer lukken.
’s Middags ga ik achter ons huis het bos in (de foto is vanuit bos richting ons huis genomen). Dat kan nu nog, de sneeuw is nog niet te hoog en goed begaanbaar. Ik loop richting de weg naar Eriksdal, deze weg loopt naar het schietveld en hier staan 3 huizen aan. Net voor de weg zie ik dat ze een groot terrein vrij hebben gemaakt. Waarschijnlijk om hout op te stapelen. De eerste actie voor het weghalen van het bos rond om ons huis is dus in gang gezet. Ook zie ik heel grote pootafdrukken, onduidelijk wat het is. Ik denk een lynx. Dat zou betekenen dat onze reeën niet meer komen eten, heb ze vandaag ook niet gezien. IMG_0319Als er sneeuw ligt beginnen wij altijd direct met het voeren van de reeën en de vogels. De vogelvoerplaats is altijd een groot succes, veel goudvinken. Ze zijn altijd prachtig rood gekleurd, meer een roodvink dan een goudvink, vind ik. Wat moeilijk is als je naar een ander land emigreert dat ook dit soort namen geleerd moeten worden. Eerlijk gezegd zou ik sneller op de Zweedse naam “Domherre” komen dan op “Goudvink”. Dit omdat ik deze vogels in Nederland haast nooit zag en hier in de tuin komen ze met tientallen. Morgen zoals gezegd een vrije dag. Heerlijk! Het is hier nu aardig koud, maandag was het -17! Best belangrijk om dan iets diks aan te trekken, 5 minuten wachten op de bus kan een aanslag op de handen en tenen zijn. Dubbele sokken en handschoenen dus en een panty onder de spijkerbroek, zo was het goed te doen. En de motorwarmer in auto op de timer (nee, niet eerder of later de bus nemen, belangrijk!!)!

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.