Afwachten

Sinds we vorige week zaterdag te horen kregen dat het erg slecht gaat met Hans zijn broer, zitten we in een nogal onzekere situatie. Een van de nadelen is natuurlijk dat we ver weg wonen en alles uit de tweede hand horen. Het interpreteren van de situatie is dan moeilijk. Afgelopen vrijdag leek het iets beter te gaan en voelden we ons iets geruster.
Donderdags hadden we onze hond laten inenten dus in principe mag deze vanaf 22 oktober Zweden in als we uitreizen. Maar hoe het nu echt gaat weten we niet. Er is een behandelplan opgesteld voor Hans zijn broer, nogal sterke medicijnen, maar wachten en horen hoe dit aanslaat.
Donderdag 1 oktober waren Hans en ik 38 jaar samenwonend, waarvan 22 jaar getrouwd. Iets dat we zouden vieren met het grillen van garnalen in de grillkåta. Omdat dit een voorbereidingstijd vraagt van 2 dagen hebben we dat maar laten varen. Ik wist niet of dit zou ontaarden in weggooien omdat er overhaast naar Nederland vertrokken moest worden. Wel gevierd, in ieder geval met een dag thuis (had de week ervoor veel uren gemaakt ivm mijn cursus in Stockholm) en leuke dingen doen.
Vrijdag toen ik thuis kwam, kwam Hans mij tegemoet met Sverker. Hij vroeg zich af of ik iets zou zien in carport. Ik zag gelijk dat onze Volvo Valp niet meer op blokken stond maar gewoon op zijn banden. Hans had de Valp gerepareerd. De generator was stuk (24 Volt) en hier was moeilijk aan te komen, dit kostte ons al 6 maanden voordat we een goede tweedehandse hadden. Toen nieuwe remmen erop waarbij het ontluchten een schroef af brak bij de remcilinder en daarna de remleiding. Dus weer meer zaken vervangen, gelukkig konden we deze makkelijker te pakken krijgen. Maar vrijdag was de Valp weer klaar voor gebruik. Gelijk een tocht in de omgeving gemaakt waar we pauzeerden bij een schuilhut aan een meertje.
IMG_0862IMG_0870
Voor zaterdag hadden we vrienden uitgenodigd om te grillen in onze grillkåta. Per-Ola en Inger wonen iets verderop in onze streek en hebben een kamelentochtbedrijfje. Hier kun je middagen en avonden genieten met lekker eten en een tochtje op een kameel. 4 jaar gelden kregen we contact omdat zij een website wilden laten ontwikkelen. Via-via hoorden ze dat dit een van mijn hobbies was en kreeg ik de vraag om dit te gaan doen. Daarna zijn we vaak bij elkaar op bezoek geweest maar de laatste 2-3 jaar is er weinig tijd om met elkaar om te gaan. Gelukkig konden we nu elkaar treffen om eens lekker bij te praten. Een gezellige avond werd dit (foto Inger Haglund)! IMG_0243Het bos naast ons huis wordt inderdaad weggehaald. Ik heb hierover gebeld met Sveaskog, de eigenaar van het bos in Dalkarlsberg. Tijdens het telefoongesprek heb ik o.a. gepraat over de vorige keer toen ze alle sloten kapotreden en later weer moesten herstellen. Ook heb ik verteld over de oude steenbrug die in een eerdere oude weg ligt en die ze kapotgereden hadden. Dit is een geul in grond met stenen erin zodat water weg kan lopen maar er wel overheen gereden kan worden. De weg is allang niet meer in gebruik maar de steenkist/brug is beschermd (cultuurerfgoed). Zo geldt dat nu in Zweden. Hier zouden ze naar kijken. Ik vroeg ze om langs te komen als ze in de buurt waren maar dit hebben ze niet gedaan (of Hans was niet te breiken). Ze hebben wel de markante geel-rood-zwart gestreepte plastic markeringen bij onze steenbrug gehangen zodat deze opgemerkt moet worden. Ben benieuwd wanneer ze met het weghalen beginnen, dat ben ik vergeten te vragen, dom!

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl, Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.