Vakantie

IMG_0343Vanaf midsommar heb ik zes weken vakantie genomen. 30 dagen dus, 27 standaard vakantiedagen en de drie “ouwelullen” dagen die ik heb. Dacht nog 5 dagen over te hebben van vorig jaar maar deze heeft de Bank uitbetaald in februari. Het bleek dat ik geen recht had om deze te sparen. Dat was een tegenvaller, voor mijn vakantie nog met Jarmo, mijn chef, hierover gepraat. Vrije dagen kunnen n.l. gekocht worden als je chef vindt dat je hier een goede reden voor hebt. Jarmo vertelt over mijn teleurstelling en hij vond dat ik best 5 dagen bij kon kopen als ik deze nodig had. Hopelijk onthoudt hij deze belofte. Meestal neem ik begin juli vakantie en misschien was dat ook beter geweest. Het weer is n.l. pet, koud, veel wind en regen. Kan dus wel veel doen om het huis heen. Afgezien dat het gevaar op muggesteken en knoetjes die je overvallen met veel vocht groot is.
IMG_0338Mijn kuikens zijn weer met probeeractie 2 bezig om ze in het kippenhok te krijgen. Vorige week geprobeerd en toen zat zaterdagavond onze Barnevelder er zo ongelukkig bij dat ik ’s nachts hier slecht van geslapen heb. Toen deze ’s morgens nog bleek te leven gelijk de hele zooi weer naar binnen verplaatst. Wat hier het probleem is, is mij onduidelijk. De warmtelamp houdt het ook buiten heerlijk warm, alleen moet je als kuiken hier dan wel in de buurt gaan zitten. En het is groter dan de plastic bak binnen dus iets meer lopen. De warmte krijg je nu niet vanzelf.
Het nut van Facebook heeft zich voor mij weer bewezen. Gisteren een vraag op een FB site gezet waarin mensen in Nora en omstreken zaken kunnen verkopen en kopen. IMG_0341We wilden graag een grondwals, een vrij oud handwerktuig maar makkelijk als je veel in de tuin moet omspitten en weer gelijk maken. Onze buurman tegenover heeft een hele mooie, die we al twee keer stiekem geleend hebben. De verhouding met hem is niet meer zo goed nadat ik hem een keer op uiterst Hollandse wijze heb aangesproken op het poepen van zijn honden midden op de weg. Hij komt uit Stockholm en ik heb hem dus even ingewreven dat hij dit niet in Stockholm zou mogen maar ook zeker niet hier in Dalkarlsberg. Sindsdien groet hij niet meer en kijkt over ons heen of de andere kant op. Had graag de zijne gekocht maar nu hebben we er een in Nora kunnen ophalen voor 200 SEK.
IMG_0335Gisteren met de Volvo Valp op stap geweest, altijd leuk. Maar er is een technisch probleem met de Valp dat niet makkelijk op te lossen is. De accu laad niet meer op, een apparaat dat hiervoor moet zorgen is kapot, volgens Henrik, onze (andere) buurman. De Valp is 24 Volt omdat het vroeger een zend-apparatuurauto was en deze oplaad-regulatoren zijn zeer moeilijk te krijgen. Nu laadt Hans hem elke keer na het rijden op. Kan ook maar is niet echt makkelijk. Hopen dat we hier nog beet krijgen zoals met onze grondwals.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Vakantie

  1. Jan van ter Meij zegt:

    Leuke site hebben jullie!

  2. Jet zegt:

    Fijne vakantie gewenst! Het mooie weer lijkt nu toch echt te komen.
    De vloerwals herken ik wel. Wij vonden er destijds ook een achter onze schuur, maar die is van hout en loeizwaar.Is die van jullie ook van hout. (Boomstam)?

    • Hej Jet! Waarschijnlijk dus toch een week te vroeg met vakantie. Hoewel kun je daar wel te vroeg mee zijn? Onze wals is van beton, vreselijk zwaar. Was moeilijk om in de auto te tillen. Maar alles is gelukt en nu wordt het rollen. Goede vakantie. Marja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.