Stilte en donkerte

bild 1Ook deze winter een paar keer al met de spark ’s avonds een rondje gemaakt. Elke keer geniet ik van de ongelooflijke stilte en de donkerte. Ik heb een “pannlampa”, een zaklampje aan een elastiek, om mijn hoofd en dit is noodzakelijk om mijn rondje te kunnen maken. Een paar “straat”lantaarns kom ik voorbij. Henrik onze buurman heeft er een, bij de brug staat er een maar verder is het donker. Het stuk net na de brug is echt pikzwart. Hier staan geen huizen. Glijden gaat hier prima met de spark. Ik ben geen held, maar hier laat mij ik mij een groot gedeelte glijden. De weg vanuit ons huis, die omlaag gaat, zou ook heel goed te glijden zijn ware het niet dat je hier op een weg uitkomt en auto’s zijn moeilijk te horen nu met de sneeuw. Hier rem ik met mijn voeten want dit zou mij te hard zou gaan.
Bij de bank hadden we donderdagavond een spelavond, hier speelden we in team verschillende spelletjes, kaart, dobbelstenen en een soort houten toren waar stukjes tussenuit gehaald moesten worden. Was heel gezellig. Daarvoor liet Jarmo 2 youtube filmpjes zien over de werkwijze bij Spotify. Interessant maar een geheel andere bedrijfscultuur. Onze klant zou toch geschokt zijn als we zonder enige vorm van planning zouden werken. De cultuur maak en ben jezelf werd hierin gezegd.
bild 3Dat is natuurlijk waar. Er werd o.a. getipt dat overleg wel kritisch bekeken zou kunnen worden. Wat is het doel en is het nuttig. Een punt wat mij prima leek om op te pakken. Bij de bank wordt veel onnodig vergaderd zonder enig resultaat of doel. Laatst heb ik vriendelijk bedankt voor een overleg van 4 uur waar geen agenda voor was opgesteld en wat het resultaat moest zijn wist de voorzitter ook niet. Kwam mij wel wat vreemd over, ik was lekker aan het werk terwijl de rest een paar meter verderop in een zaal zat. Susann zei later dat ze twijfelde over het nut maar vond toch dat ze mee moest doen. Hopelijk wordt er nu wat meer gepraat over waar we over vergaderen en hoe lang. Zou mij goed uitkomen….
Er ligt hier gigantisch veel sneeuw. Vorig weekend is net zoveel gevallen als in een hele winter. Het is rond nul, hoop dat het nog even koud blijft. Dan is het mooi en makkelijk te rijden en lopen. Al veel langer licht. Kan bijna met licht thuiskomen(17.30)! Foto in het donker met mijn hoofdlampje gericht op de spark en van de weg naar de school in Dalkarlsberg.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.