Airbnb

In een eerdere blog heb ik al eens geschreven over AIRBNB.com. Dit is een vakantiehuis en B&B site waar locaties over de hele wereld opstaan. Het is hip om hierop te boeken en als huisjesverhuurder moet je daar dan ook op staan. Dus wij staan er ook op. Nu heb ik zelf 2 sites (zelfde als deze wordpress.com, dus gratis) en staan we op alle Zweedse sites waar je gratis je vakantiehuis kan aanbieden. Van deze loopt stugnet.se het beste, daar heb ik de meeste huurders vandaan gehaald. Maar nu dus een 2-tal dagen verhuurd via AIRBNB. Mij kost dit 3% van de hele som, dus inclusief de schoonmaakkosten. De huurder kost het ook nog een gastbijdrage van rond de 18 euro (dacht ik). De site eist dat je direct betaald maar als huurder krijg ik het geld maar een 5-tal dagen vantevoren. AirBNB verdient dus van mij, van de huurders en van de rente. Je kunt hier met diverse valuta betalen en ik krijg het in SEK’s uitbetaald. Hier kunnen ze van AIRBNB een risico mee lopen want de koers kan veranderen. Maar dat kan natuurlijk ook voor gunstig uitvallen. Waarom schrijf ik hierover? Ja, eigenlijk omdat ik mij erger aan AIBNB. Als er linkjes worden meegestuurd halen zij deze meteen weg. En dat is erg onhandig, een link naar de routebeschrijving, een link naar extra foto’s, een link naar het toeristenburo, een link om door te verwijzen naar een goed B&B hier in de buurt: het kan niet. Wel slim van ze natuurlijk want het kan anders zo zijn dat er niet via hun geboekt wordt maar direct. Maar goed, we hebben weer een paar dagen extra gasten, en dat is leuk! Nederlanders, die eerder in Zweden gewoond hebben. Misschien kunnen we nog iets van ze leren.
Deze week was druk, de laatste karweitjes aan de Torp. En dan begint het opnieuw inrichten. Dat is leuk! Het moet ook af want volgende week komt een vriend en oud collega en dan willen we dat ze het leuk hebben.

Ook hebben we deze week goed werk verricht voor ons kleine by (gehuchtje). Hans heeft een verkeersbord opgehangen dat al maanden of jaren op de grond lag en we hebben de steiger in het dichtbijzijnde meer golied(zie de foto’s van het meer). Via de open facebook groep “Vi som bor i Viker” die ik vorig jaar opgericht heb en nu goed begint te lopen, heb ik ongeveer 10 enthousiaste dorpbewoners gevonden die gaan helpen met de steiger in het water leggen. Vorig jaar hebben Mona, Allan, Hans en ik dit gedaan en dat was best zwaar. Maar nu zijn we met veel meer en kan het beter en gemakkelijker. Kreeg ook een reactie op een sollicitatie, morgen een intake gesprek. Bij een recruiteringsbedrijf, dus de eerste selectie. Hopen dat het ik verder mag! Het is hier nu prachtig weer, zo prachtig dat ook de muggen weer wakker zijn geworden. Morgen halen we dus ook een nieuwe gasfles voor onze mosquito magnet, we zullen ze leren!

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.