Torp

Het regent hier nu al bijna een week en is ook vrij koud, zo rond de 5-7 graden. Water staat nu bijna overal in de tuin. In de bossen is het moeilijk lopen met alle plassen en modder. Het wordt wel mooi groen hoewel bloemen niet echt uitkomen ivm de kou. De lelietjes van Dalen die zo rond begin juni gewoonlijk de bossen helemaal wit kleuren en hun heerlijke geur uitstrooien zijn al wel opgekomen maar lijken nu te wachten met bloeien. Ik hoop dat ze nog even wachten, over 2 weken komt een vriend, René, 3 dagen logeren met zijn vriendin en het zou leuk zijn als ze dan net bloeien. Dit is ook de reden dat ik begin met de Torp schoon te maken.
Het ziet ernaar uit dat we geen betalende gasten hebben eind mei en dan kunnen zij leuk in de Torp slapen. Anders zouden ze hier in huis slapen, dan had ook prima gekund. Ik begin met de slaapkamer beneden dat kan nu goed. De bovenverdieping is bijna klaar. Het zijn nu echt 2 kamers geworden en prachtig gelakt zodat het hout mooi uitkomt. Eigenlijk is het klaar maar elke keer komen we weer op extra zaken die we even aan kunnen pakken. Nu wil ik nog het raam van de linkerkamer schilderen en de randen van de planken in de vloer aan de rechterkant. Voor beiden is het te koud maar aan het eind van deze week gaat het weer 15-17 graden worden dus dan kan het afgemaakt worden. 20140512-215828.jpgAls ik begin in de slaapkamer bedenk ik mij dat dit geen 2 ramen zijn die ik binnen moet schoonmaken, nee het is het Zweedse systeem, openklapbaar en dus van binnen worden het er 4. Daar blijkt het probleem te ontstaan dat het licht miezert buiten en de ramen dus niet naar buiten geklapt kunnen worden. Dus dit doe ik later nog even. Ik poets nog het aanrecht en de douche/toilet. Dan moet het maar even uitgesteld worden naar later met beter weer. Nu even Sverker uit gaan laten. Dit is nu niet zo heel leuk. Ik ga graag met hem het bos in. Omdat hij snel is, houdt van springen en rondsnuffelen laat ik hem los. Maar de laatste week is er bijna elke keer een ontmoeting met een eland. Gelukkig aarzelt Sverker als hij het beest weg hoort rennen. Hij weet dan niet precies wat het is en staart gebiologeerd in de richting van het lawaai. In deze aarzeling heb ik hem altijd nog kunnen aanlijnen. Maar dat gaat natuurlijk een keer mis. Dus nu loopt hij vast. En dat is erg onhandig met zo’n hondje. Hij kruipt ergens onderdoor en ik moet maar zien dat ik hier ook langskom en de riem vrij krijg. Nee, van mij mag deze elanddame heerlijk zich weer terugtrekken in de bossen.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.