Trein en eland

DSCN3723Hans was bezig met een cursus basisveiligheid trein die verplicht is als je vrijwillig wilt werken in de Nora Veteraantrein vereniging. Hier hebben ze stoomlocomotieven maar ook een diesel railsbus die verschillende routes met toeristen rijden in het seizoen. Nu is hij geslaagd en kan aan de slag. Knap dat hij zo direkt geslaagd is, van de 10 waren er maar 2 geslaagd! Hij wil later graag met de dieseltrein rijden maar hiervoor moet hij nog zeker 2 cursussen volgen. De Veteraantreinvereniging heeft gepland om nu ook op Viker te gaan rijden in het seizoen (Viker is de streek waarin wij wonen).  Ze zullen gaan rijden tot station Nya Viker en dan rijden ze weer terug. Dit is een heel mooie route, hierbij rijdt de trein een groot stuk langs het meer Vikern. Zaterdag gaat Hans mee met een aantal vrijwilligers naar de rails kijken. De route naar Viker is zeker 4-5 jaar niet meer bereden en dan kunnen er veel boompjes etc. zich op de rails gewaagd hebben. Maandag reden Hans en ik naar het station Nya Viker om te kijken hoe dit erbij staat. Dit veroorzaakte nogal wat ongerustheid bij de mensen die bij het station wonen. Ze kwamen direkt kijken en later werd ons gevraagd wat we deden. Ze bleken het hele stuk grond tot aan het station gekocht te hebben en hadden vaak de honden loslopen. Op het stuk grond staat een leuk origineel pand dat verhuist is vanuit Hovmanstorp en eerder dienst deed als café. Nu kon dat niet meer want zij hadden het gekocht en geen plannen dit jaar om er iets mee te doen. De trein blijft ongeveer 25 minuten op het station en de bedoeling is dat hier bv. koffie gedronken kan worden. Op zich was er genoeg plaats op het station om een aantal tafels met stoelen te plaatsen. Dus iets kan er wel geregeld worden. DSCN3729Toen we thuiskwamen gingen we in de tuin aan het werk. Hans met grasmaaien en ik met de kas etc. Tot onze verbazing kwam er later in de middag een elanddame bij ons grazen. Lawaai hadden we genoeg gemaakt dachten we maar blijkbaar was het gras met bloemen opzij van ons huis te verleidelijk. Dus maar even binnen soep gedronken en gewacht tot de dame weer vertrokken was.
Dezelfde eland die ik zondag tesamen met Sverker had gezien in een bos iets verderop. Toen lag deze en daardoor zag ik haar niet. Toen we in de buurt kwamen stond zij op en rende het gedeelte bos bij ons huis in. Een andere eland dan die ik zaterdag zag, dat was een jonge eland. Dit was een volwassen dame.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Trein en eland

 1. Marijke Stelpstra zegt:

  Wel fijn dat Sverker, tot nu toe, aarzelend blijft staan als zij een eland ruikt, ziet of hoort! Zo heb je inderdaad nog de tijd om haar aan te lijnen. En je hebt gelijk als je zegt dat dit nog eens verkeerd gaat!

  Ook las ik dat Hans in een keer is geslaagd!! Wat goed van hem zeg! Hans een beetje kennende zal hij voor de volle 200% in de materie zijn gedoken. Werpt wel zijn vruchten af, zo zie je maar…
  Feliciteer je Hans namens mij?

  Wat heerlijk dat de Torp nu bijna klaar is. Het schilderwerk heb je nog even uitgesteld vanwege het weer. Wel fijn dat binnenkort het zachtere en drogere weer er aan zit te komen toch?
  Hier is het ook erg regenachtig geweest met harde wind. Nu voor het eerst weer een dag met fikse opklaringen. Nog niet echt warm hoor maar prima weer wat mij betreft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.