Lente?

Bild 7Ook hier is het warm. Nu zes graden! Helaas is er op donderdag nog veel natte sneeuw gevallen wat nu veel natte zooi geeft en gladheid. Het heeft ons veel werk bezorgd met de weg naar ons huis. Deze was op een ijsbaan geworden op de rijvlakken, zaterdags had ik erop kunnen schaatsen. En we moesten naar Nora omdat Hans medisch moest gekeurd worden voor zijn treincursus. Een emmer zand er overheen en dan natuurlijk hopen dat we boven zouden komen. Naar beneden gaat altijd wel! Maar het ging prima. Vandaag is onze weg bijna weer zandkleur maar de weg beneden is nu heel ijzig, geen goed weer om een eind te wandelen. Hans is nu op zondag naar de cursus Veiligheid van de veteraantreinclub NBVJ maar Sverker en ik zijn, door de gevaarlijke situatie op de wegen, maar niet meegereden om halverwege uit te stappen en terug te lopen. In plaats daarvan ben ik met Sverker het bos in gegaan. Voor Sverker geen probleem die suist overal overheen. Zelf viel het mij tegen. De sneeuw is ingedikt en daardoor kan je er lopen maar sloten en gaten zie je niet door de sneeuw, elke stap kan dan verrassend uitwerken. Natte voeten gekregen uiteraard. Sverker liep los maar ging dus toch weer op reéenjacht.
Een beetje saai zo alleen thuis, eerst muffins gebakken, en toen veel losse werkjes in en buitenshuis verricht. Zou mooi zijn als de lente eraan komt waar over gespeculeerd wordt. Dan is buitenwerk weer mogelijk en dan is er weer veel te doen. De zangzwanen zijn hier in Örebro al geland, dat was enkele dagen geleden al landelijk nieuws. Heel vroeg dus. En er zijn al meer lentetekenen! Hier iets over de zwanen, klik HIER.
Hier in Zweden zijn we bezig met de voorselektie voor het eurovisie songfestival. 32 artisten doen mee, nu is het ingedikt naar 16, nog 2 weken en dan is de winnaar bekend. bild-5Wij moesten constateren dat we elke keer de verkeerde kozen, wat wij mooi vonden viel eigenlijk direkt af. En wat we direkt naar huis zouden sturen ging door naar de eindfinale. Toch een andere smaak blijkbaar. Volgende week de laatste week met doorbetaald salaris, dan wordt ik officieel werkloos. Nog wel een meevaller gehad van mijn (vorige) werkgever, ik bleek 23 vakantiedagen te hebben weer voor dit jaar en die kreeg ik uitbetaald. Ja, de financiele verplichtingen komen ze netjes na. Helaas heb ik tot nu toe om elke papier, specificatie etc. moeten zeuren, dat is niet prettig. Maar nu is dat ook af! De bijgevoegde fotos zijn: van zaterdag, de ijsbaan die onze weg genoemd wordt en ons huis door de bomen vanuit de achterkant.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Lente?

  1. Marijke Stelpstra zegt:

    Dus bij jullie ook een zachte winter! Kleddernatte sneeuw lees ik ook ergens in een van jouw blogs. Hier is het 14 graden, zon schijnt, en naast mijn roosje bloeit nu ook de blauwe kruipende klokjes bloem. Oftewel de Maagdenpalm. Is een bodembedekker.
    Mijn Magnolia zit dik in de knop, ook bij deze zal het niet lang meer duren dat de witte bloemen uitkomen. Bizar, echt bizar. Nou ja, laat dan nu ook maar de lente komen, ik heb er dan nu ook wel zin in. Ik zou nu niet meer zin in winterse taferelen hebben hoor!

    • Ja, zo denk ik er ook over. Gisteren was het hier warm (6 graden) en in de zon hebben Hans en ik koffie zitten drinken buiten op het terras van de Torp. De vogeltjes waren ook al bezig met de nesthokjes. Dus echte lentetekenene. Maar vandaag is het somber met een ijzig koude wind. Het is zo rond de 2-3 graden en voelt weer als winter… brrrrr!
      groetjes Marja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.