Afwachten

sverker
Eergisteren een tweede gesprek gehad bij een bedrijf waarik de week ervoor was wezen praten. Lijkt positief en is het ook wel maar eigenlijk zou dit eerste gesprek met 2 personen zijn, er was er maar een ivm ziekte van de andere. Daar had ik dus nu een gesprek mee. Zij was chef aan de andere kant van de IT, de business. De belangrijkste kant dus want een IT-system maak je als IT afdeling niet voor jezelf maar voor de business. Een aardige en competente vrouw die, dat zag ik al op LinkedIn, ruime ervaring had met IT en beheer. Tijdens het gesprek dat erg leuk verliep werd mij duidelijk dat zij een heel ander zicht had op de functie waar ik op solliciteerde. Duidelijk meer IT en minder aan haar kant. We hebben ruim een uur gepraat maar ik kan niet goed een conclusie trekken. Ben bang dat ik meer over de functie had moeten door vragen, zowel voor mijzelf als om haar meer inzicht te geven in het passen van mijn compententie in de functie. Nog niets gehoord maar dat zou ook wel heel snel zijn. Afwachten dus.
Gisteren naar het ondernemersontbijt van de gemeente Nora geweest. Ondernemers in de gemeente worden hier eenmaal per maand bijgepraat over alle activiteiten. Nu ging het over hoe een stad zich attraktief kan maken om meer inwoners en tourisme te krijgen. Dat irriteerde mij een beetje. Het moet niet alleen gericht zijn op Nora maar ook op de gebieden erom heen. Hier werd bevestigend op geantwoord maar de actie moeten we maar even afwachten. Wat mij ook irriteerde was en is dat de gemeente (en eigenlijk gemeentes want 4 omliggende gemeentes doen hier ook aan mee) 45000 sek (ong. 4800 euro) uitgeeft voor een halve dag in maart die gericht is op de toekomst voor het bedrijfsklimaat in de gemeentes. Hier hebben ze een bedrijf ingehuurd dat werkt met promotie en mogelijkheden voor kleinere steden en gebieden in Zweden. Hier wordt gefocused op e-handel. De gemeente wil een centrale e-handel site maken waar bedrijven zich op kunnen aanbieden. Goed idee, maar de promotie en publiciteit hierover geeft te wensen. Er is nog steeds geen artikel over geschreven, geen affiche, geen extra aandacht etc. Waar ik woon is zelfs een email-adres al een grote stap. Om mensen die een bedrijf hebben bij mij in de regio (meer eenmanszaken) mee te krijgen vereist dit een langlopende voorbereiding. Maar in 1,5 maand gaat dat niet lukken. Ik had eind december een voorstel ingediend voor subsidie wat tot doel had bedrijven in de regio een voorbereidende workshop aan te bieden met daarvoor natuurlijk alle optrommel activiteiten. Dit werd afgewezen omdat dit een gemeentezaak was, die hier niets of te weinig aan doet. Nou ja. Kreeg nu op het ontbijt de vraag of ik dan niet al die plaatselijke verenigingen etc. kon langsgaan met het (nog te krijgen) promotiemateriaal en kan bellen etc. Maar daar bedank ik maar even voor, vind ook dat de gemeente dan of mijn uren moet betalen of het zelf maar moet doen.
Toen ik terugkwam thuis tijdens de koffie hadden Hans en ik het nog even over de promotie van de streek waar wij wonen. Er zijn heel mooie gebieden hier in de buurt. Hans bedacht dat we wel fietsroutes konden maken en dan bv. met lunchpakket etc. (evt. grillen erbij) konden aanbieden bij de verhuur van ons vakantiehuis. Leuk! Moet ik even uitwerken zodat ik het op de website kan zetten. Fietsen zitten er zowiezo al bij en als er routebeschrijvingen bij zijn dan wordt het makkelijker om een dag eruit te trekken. Met de fietsdrager die er ook bij zit (moet je wel een trekhaak hebben) kun je ook iets verder weg met de fietsen. Bv. in de buurt van Pershyttan is een heel mountainbike circuit uitgezet. Kijk HIER voor een deel van de route (deel 7 Nora – gedeelte richting Örebro) of HIER voor een ander deel (deel 8, het vervolg). Ja, hier moet ook weer aangewerkt worden!
Gisteren kreeg ik ook een “uitnodiging” voor een vervolgonderzoek naar aanleiding van de 2 jaarlijkse mammografie in half december. Ik las eerst de brief niet zo goed. Meestal staat er een moeilijk geformuleerde zin maar nu viel het mij op dat er een datum genoemd werd. Een extra onderzoek van 1 a 2 uur. Ook even afwachten dus.
Sverker mag niet meer los in het bos. Hij ruikt veel wild, dat waarschijnlijk meer naar de huizen komt nu ivm de sneeuw en dan rent hij ver van ons af het bos in. Eng vind ik voor zo’n klein en naief hondje. Niet iedereen vindt hem leuk op de manier dat wij hem leuk vinden vermoed ik.
Voeg twee fotoos toe van een lynxspoor dat we bij de garage vonden. Dat lijkt erg op een kat maar deze afdruk is toch even groter. Lust ook graag schnauzertjes denk ik. Volgens Henrik, onze buurman raakte hij daardoor veel katten kwijt. Overigens begint er teveel sneeuw te komen en dan wordt het toch niet meer mogelijk om de bossen in te trekken.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Afwachten

  1. marijke stelpstra zegt:

    Pas je goed op Sverker? Onze schat…
    Ik mail je binnenkort over de andere zaken hoor! Tot gauw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.