Herfst

PICT0317Hier een echte herfstfoto, mistig, een beetje grijzig weer. Een heerlijke tijd, het ruikt zo heerlijk naar mos en paddestoelen. Maar dan moet je wel afscheid genomen hebben van de zomer en het signaal oppakken dat nu toch echt de laatste dingen voor de winter gedaan moeten worden. Nu kan het nog, over een maandje misschien niet meer. Afgelopen weekend al veel planten uit de kweekkas weggehaald en al aan het snoeien gegaan. Iets wat ik altijd zo lang mogelijk uitstel, meestal tot het niet meer kan. Ook ik leer nu toch wel na 6 jaar dat het gewoon beter direkt gedaan kan worden zoals mijn buurtbewoners doen. Verder kijk ik wat in de weersvoorspellingen naar de aanstaande winter en tja, dat is altijd wat tricky. Zie een voorspelling die het met een tabel heeft over minimaal rond de -2 graden. Dat kan weleens andere schaal zijn kan ik mij voorstellen, misschien min 20? Er wordt wel over een koele koude winter gesproken, dat zou mee kunnen gaan vallen toch? Ik vraag mij af hoe het wordt met de reeen, volgens geruchten zijn deze zo langzamerhand goed uitgedund door de wolven in het gebied. Dat zou inhouden dat we het bijvoeren niet meer hoeven te doen, maar even wachten met het inslaan van paardenvoer.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Herfst

 1. jondewi zegt:

  Bedoel je dat je reeen bijvoert met paardenvoeer ? Ik dacht altijd je hertachtigen beter niet bijvoert. In de VS is dat, geloof ik bij wet verboden tenzij je meehelpt aan hetgeen men noemt gardenfeeding of iest dergelijks: Het heeft te maken met bacterien en/of enzymen in de maag van hertachtigen; waardoor ze de hongerdood kunnen sterven terwijl ze eigenlijk best doorvoed zijn.

  Woon jij een een wolvnstreek ? Wil er wel graag een eentje zien, ben verzot op wolven en hun sociale orde in de roedel:
  Verlang oö weer in Backe, Strömsund Kommun te zijn. We rijden op 12 okt van Belgiê terug naar huis…

  • Hej!
   ja, dat doe ik. Heb dit niet zelf bedacht, er zijn een aantal buren die dit doen. Wij zijn ermee begonnen met een zware winter en van die strompelende beestjes om het huis. Hier is het heel gewoon, de Granngården adviseerd dit ook, hoewel ze natuurlijk liever hebben dat je het duurdere wildvoer koopt. Diverse reeen voer ik al 3-4 jaar, die, denk ik, te herkennen. Ik heb het nooit gehoord wat jij schrijft. Mijn buurman heeft ze eens hooi gegeven en dat blijken ze niet te kunnen verteren. Zal er eens op googelen. Ja, wij denken dat wij een keer een wolf gezien hebben. Dat was bij een boerderij net toen wij er langsreden. We hebben de auto stilgezet en zitten twijfelen of dit wel kon. Het uiterlijk was duidelijk een wolf en het gedrag was ook heel voorzichtig, wantrouwend. We geloven het eigenlijk nog steeds niet. Maar het kon wel qua plek ook. Nu moet ik even in hitta.se kijken waar jij woont. Obs, hoog zeg, dat is wel een heel ander deel van Zweden! Mooi lijkt me maar wel heel anders! Goede reis terug (ik had na 4 uur in Holland al heimwee, had toen uiteraard al in de file gestaan met mijn duitse huurauto!), groetjes Marja

   • jondewi zegt:

    Onze heimwee begon al in Duitsland toen we van file naar file reden: het was zo erg dat we zelfs in file naar de volgende file reden 😉
    Op 12 oktober rijden we weer naar huis, in Zweden, joepie !!!
    Groetjes John

    PS ik geniet van je blog….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.