farstu en zevenblad

De aanbouw ordert gestaag. Vooral het grondwerk kost veel tijd. We werken er samen aan, Hans en ik. Ik ben meer van het grondwerk en Hans levert de gezeefde grond, stenen etc. Sverker helpt ook goed mee, vooral doorzoeken van de uitgegraafde grond op padden is hij goed in. Daarna voor mij de taak om de padden te redden uit zijn pootjes. Nu bijna een week na het graven lijkt het grondwerk bijna klaar. Hans heeft de vloer al bijna vastgeschroefd en de trap staat er. Gelukkig kan er mogelijk voor mij straks weer met andere zaken gewerkt worden. Bijvoorbeeld de poging om de tuin terug te winnen op het onkruid. Hier in Zweden is het erger dan in Nederland. Er kan bijna 24 uur per dag gegroeid worden en sommige onkruidstypes, zoals het zevenblad (Kirskål, in het zweeds) zijn hier goed in. Ooit eens in Nederland aandachtig geluisterd naar de radio omdat iemand zei dat hier een remedie tegen was. Verhuizen bleek het te zijn, tja…geinig maar niet iedereen wil dit. Hier in zweden schrijven ze dat je er het beste ervan kan houden, het is nuttig (eetbaar in salades) en bloeit hier. Best mooi, als het niet overal zou staan.
Onze deur kreeg ik nogal wat reacties op. Het ziet er inderdaad ernstig uit. Hans heeft een bouwkursus gevolgd in Zweden en wist hoe dit vervangen moest worden, ongeveer 1,5-2 meter was slecht. Dit heeft hij dus vervangen, geen gehele renovatie werd dit dus.

20130710-210650.jpg

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.