Een bosuiltje en een das

Gisteren moest Hans mij naar de bus brengen en onze dwergschnauzer Sverker ging mee omdat ze daarna nog een eindje zouden wandelen. Bij het instappen deed Sverker een beetje raar, er was iets aan de hand onder onze andere auto. Hans keek toen hij terug was en belde dat er een das onder de cabrio zat. Deze sliep (het zijn nachtdieren) en we besloten hem tot ’s avonds wanneer we met zijn tweeen konden kijken met rust te laten. ’s Middags haalde Hans mij op in Örebro en na een heerlijke picknick bij het meer Vikers gingen we naar huis. Thuis had Sverker direkt iets in de tuin ontdekt en blafde constant. Ik ging kijken en zag dat er een bosuiltje op een pad in de tuin zat. Sverker probeerde dit te pakken maar hij was wat bang en wist niet wat hij moest doen. Het uiltje sliep (ook dit zijn nachtdieren). Ik joeg Sverker weg en bewaakte het uiltje tot Hans kwam om hem met handschoenen aan op een wat beschuttere plaats in de tuin te zetten. Ondertussen belde ik Björn, een collega, die veel van bosuilen weet. Hij vertelde dat het uiltje vanzelf door zijn moeder naar een veilige plek gelokt zou worden en dat we het gewoon maar even in de gaten moesten houden. Daarna dus de das. Deze was wakker, tenminste hij/zij had zijn ogen open. Er wordt vaak gezegd dat dassen stinken en dit klopte, zelfs na een paar uur was dit al te ruiken. Ik belde Per en Lisbeth voor tips over het verjagen. Zij hadden nog nooit gehad dat een das onder de auto zat en dus werd het veel geluid maken en op het eind de auto wegrijden. Het kostte veel energie en tijd om de das te bewegen de carport te verlaten maar op eind vertrok deze richting het bos. Ik haalde de grote bult drol weg en harkte de grindvloer aan. De das had geprobeerd hier zijn hol te graven en ik verwachtte dat deze wel zou begrijpen dat onze carport geen goede plaats was om een hol te maken. Toen ik ’s avonds Sverker uitliet zagen wij de das over de oprit rennen richting onze buurman. Deze heeft diverse oude autos staan en dat leek mij een goed alternatief voor een hol in plaats van een goed functionerende Volvo. Maar toen ik de oprit terug omhoog liep zag ik de das oversteken richting de auto en ja, daar zat hij/zij weer. Lichtelijk geirriteerd haalde ik de sleutel van de auto op en startte deze. Weg was de das weer en gelukkig bleek hij/zij nu toch besloten te hebben dat het beter was zich ergens anders te vestigen wat -tot nu toe- heb ik deze niet meer gezien. Het bosuiltje was weg uit de tuin of in ieder geval ergens goed verstopt want Sverker gaf geen reactie toen hij in de tuin rondliep en zo’n schnauzertje kan heel wat ontdekken!
Wat ik hier nu net vanmorgen geschreven heb is dus niet waar. De das had nu onder mijn auto een hol geprobeerd te graven en is waarschijnlijk weggerend toen ik vanmorgen de auto meenam naar de bushalte. Hans belde hierover. We denken nu over een schrikdraad voor de carport. Dat geplaatst kan worden als we ’s avonds de hond uitlaten. Het lijkt een eenzame das die zijn hol kwijt is. Lees op internet 2 tips: 1 plas overal zodat de das denkt dat het iemands anders zijn territorium is. Lijkt makkelijk, ik lees ook dat anderen dit geprobeerd hebben en dat dit niet werkt. 2. Spray een vieze stank over de grond. Hier hebben ze het over diesel maar ik denk dat het ookwel met iets anders chemisch stinkend werkt. Probeer ik vanavond.
Trouwens zijn we sinds gisteren klaar met ons vakantiehuis, de Torp. Hard gewerkt, lees meer HIER.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een bosuiltje en een das

  1. Pingback: Onze bosuil | marja wagemans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.