Valborg

20130502-085957.jpg20130502-090012.jpg
Dinsdagavond hadden we weer het lenteverwelkomingsfeest in onze streek. Dit bestaat altijd uit dezelfde onderdelen: fakkeltocht, het aansteken van het lentevuur met de fakkels, vuur naar het midden van het meer laten afdrijven, welkomstwoord voorzitter Streekvereniging, koor dat zingt traditionele zweedse liedjes, valborg toespraak en vuurwerk. Dit keer was ik de initiatiefnemer van een gezamelijk lied aan het eind van het zangonderdeel. Ik had een tekst geschreven over de glasvezelaanleg voor onze streek. Hier moeten we meer enthousiasme voor zien te krijgen. Dit lied zou aan het eind gezongen worden en dan had ook iedereen een infofolder gehad met de tekst. Het was me nog tegengevallen om deze tekst te schrijven. Ik kende de melodie niet, moest via youtube dit me eigen te maken en ja, het moet natuurlijk wel een beetje makkelijk te zingen zijn. Het koor moest oefenen op de nieuwe tekst en daardoor gingen Hans, Sverker en ik een uur eerder naar de smederij waar het feest gepland was. Voordat we weggingen stelde ik nog kaarslampjes bij onze oprit, dat is zo gezellig als we in het donker terug zouden komen. De avond liep goed, leuk is het altijd om alle buurtbewoners weer te spreken. Met de lente in Zweden is het ook zo’n beetje zo dat iederen elkaar weer ontmoet, de winter is meer een teruggetrokken tijd met minder contacten. Het vuur brandde mooi, de liedjes gingen goed, het glasvezellied werd meegezongen, de koffie en worst binnen in de smederij waren gezellig en het vuurwerk prachtig (hoewel Sverker dit toch duidelijk minder leuk vond!). Nog wat discussie over het mogelijk verder ontwikkelen van het draadloze netwerk zoals 4G etc. En ja dat is moeilijk in te schatten maar zeker niet op korte termijn. Of we meer mensen over de streep hebben gekregen om 15.000 zweedse kronen neer te leggen voor glasvezel valt te bezien maar het was een leuke avond.
20130502-090029.jpg20130502-090045.jpg

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Valborg

  1. Marijke Stelpstra zegt:

    Wat mooi! Dat vuur in het water! Of zie ik het niet goed?? toch leuk al die Zweedse tradities.

    • Hej Marijke!
      Ja er wordt een vuurstapel op een vlot gemaakt dat dan het meer op getrokken wordt. Traditie, ik weet niet of dit tegen het brandgevaar is. Maar brandt goed en niemand hoeft zich erom ongerust te maken, groetjes Marja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.