Kraanvogels

Ja, ze zijn er weer onze eigen Viker kraanvogels! Gisteren zag ik nog niets maar nu ik op de weg naar Gyttorp langs hun eigen weiland reed, ja daar stonden ze. Aan het randje in de zon. Geweldig. 2 weken vertraagd dus! Het artikel van vorig jaar was van 11 april, ook een woensdag trouwens! Ik lees op internet dat in Jönköpings län de eerste kraanvogel gezien werd op 7 maart, dus dat is wel heel veel eerder. Jönköping ligt ongeveer 200 km ons af richting Zuid Zweden. Ik ga proberen vanavond een foto te nemen, ’s morgens heb ik altijd nogal haast. Vanavond ben ik laat want we hebben een bijeenkomst over de reorganisatie van ons bedrijf e-man. Alle vestigingen hebben dit op dezelfde tijd, 4 uur ’s middags. Mijn kantoorchef Kristina is ontslagen, dat werd maandag al bekend. Hier stuurde ze zelf een mail over. Waarschijnlijk was dit niet de bedoeling van de direktie. Die toen gelijk een bijeenkomst inplande. Iedereen is een beetje in de war en benieuwd wat er vanmiddag verteld wordt. Voor Kristina heb ik een mooie hortensia gekocht met een kaart namens alle medewerkers van de vestiging Örebro. Gister heeft ze haar spullen opgehaald, veel zei ze er niet over. Lijkt me een vervelende situatie, ben benieuwd wat er gebeurd en zeer zeker wat er met mij gebeurd. Maar ik ben laat dus en hoop dat de kraanvogels er nog staan om een foto te nemen.

Update 25 april: Gisteravond stonden de kraanvogels er niet meer, dus die foto kon ik vergeten. Vanmorgen zag ik ze vrij ver weg staan en ik was laat. Het is overigens een weg waar het moeilijk wordt om de auto aan de kant te zetten. Middenop met alarmlichtjes is bijna de enige mogelijkheid. Moet vanmiddag even kijken.
De bijeenkomst bij mijn bedrijf e-man was niet zo schokkend. Het wordt een reorganisatie genoemd maar eigenlijk hebben ze de eisen van de kantoorchef opgeschroefd. En daar voldeed Kristina (mijn chef) niet aan. Iets wat ik mij voor kon stellen toen ik de functieomschrijving zag maar enkele collega`s hadden hier moeite mee. De verkoopfunctie wordt meer uitgebreid en meer gericht op de klant. Niet gewoon stofzuigers verkopen (zoals ze hier in Zweden zeggen, in Nederland heet dat auto verkopen) maar echt toegevoegde waarde leveren. En een lange en goede relatie opbouwen met de klant. Verdere acties volgen nog. De direkteur Hans neemt nu de taken over van Kristina op ons kantoor. Ik heb aangeboden om de operationele zaken te regelen en dat vond hij een prima idee.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.