Geen ezel..

Afgelopen weekend weer de bekende uitglijpartij meegemaakt die mij elk jaar minstens een keer overkomt. Het is ijs bij ons wat vooral op de oprit gevaarlijk is. Ik had ijzertjes onder mijn laarzen maar toch ging ik onderuit. Behoorlijk hard gevallen, kon nog net mijn hoofd naast de stenen rand van het kippenhok manoevreren. 2 keer dit jaar al weer. Wat is dat toch, lijkt niet te voorkomen.
20130409-121211.jpg20130409-121234.jpgZaterdag zijn we in ons bos gaan inventariseren hoe het er nu uitziet. Het bosbedrijf heeft flink veel diepe geulen veroorzaakt met zijn zware apparatuur. Ook is een sloot die water uit het bos en van onze draineringsbuizen om het huis afvoert geheel afgesloten doordat ze er doorheen hebben gereden. Hiernaast zie je de afgesloten sloot met daarachter de sporen van de machines. Niet fijn en ook iets dat op korte termijn hersteld moet worden omdat straks als alles gaat dooien er heel veel water afgevoerd moet worden naar het kanaal. Hieronder een foto over de diepe geulen die overal in het bos zitten. Ik neem fotos en neem mij voor hier actie op te nemen. Zondagochtend rijden we naar Örebro om deel te nemen aan een wandeling met allemaal dwergschnauzers en hun eigenaren. We hebben geen idee hoeveel er komen maar als we het terrein oprijden staan er al minstens tien schnauzers te wachten. Totaal zijn er ongeveer 15 schnauzers mee. Het is in Karlslund, een natuurgebied aan de rand van Örebro, werkelijk heel mooi. Sverker vindt het geweldig, rent, snuffelt en valt diverse schnauzerdames lastig die hij aantrekkelijk vindt. Snoep etc. heeft geen aantrekkingskracht meer op hem, alleen als hij een grote snauw krijgt weet hij zich ons als bazen nog te herinneren. Het is leuk en gezellig. Uiteraard wordt er volgens de zweedse gewoontes halverwege gefikaat (koffie met een broodje, zelf meenemen!). Deze activiteit wordt ook de reden dat ik mij aansluit op facebook. Nooit begrepen waarvoor ik dit zou doen maar alle fotos die genomen worden worden in de facebook groep gezet. Ik ben een beetje angstig voor al dit soort grote mediasystemen maar het moet nu uitgeprobeerd worden. Zie toch wel voordelen hiermee, gemakkelijk om snel even iets te delen met mensen waar je anders niet zo snel kontakt mee op kan nemen.
Mijn fotos zet ik ook bij deze groep en krijg veel “vrienden” hiermee. ’s Maandags werk ik thuis, ook ivm de pijn van de val maar dinsdag ga ik richting Örebro. Bij e-man in de koffiepauze praat ik met mijn collega projektleider Magnus. Ook hij zit in de leegloop. Ik hoor dat hij een opdracht heeft gehad, iets met een Noors bedrijf. Ik vraag hem hoe het komt dat hij iets heeft maar dat ik niets gehoord heb. Dat weet hij niet. Ik kan mij bedenken dat hij sneller benaderd wordt omdat hij veel lobbyt en overal vanaf weet. Er hoeft maar een onderwerp te besproken worden en ja, Magnus weet hoe het toegaat en heeft hier ervaring mee. Toch iets waar ik toch ook mee aan de slag moet: mijzelf leren te profileren en op de voorgrond plaatsen. Blijkbaar werkt dat bij e-man en heeft het management zelf geen idee wie er op de bank zit en wie ze zullen inzetten. Ik mail mijn chef Kristina (zij zit in managementoverleg in Stockholm) en vertel haar dat ik met haar hierover wil praten. Morgen hebben we hier een gesprek over. Hier in zweden is het geheel not-done om openlijk met mensen te praten over wat ze anders moeten doen en welke eisen er zijn. Kritiek en terugkoppeling mis ik en daardoor ben ik vaak bezig te zoeken wat ik beter kan doen. Morgen hoop ik hier weer met Kristina over te praten.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.