Bewegen na het werk

Nee deze foto hierboven is niet mislukt. Dit is mijn uitzicht als ik na mijn werk nog een rondje ga lopen met de loopstokken. Als je goed kijkt zie je een lantaarn. Deze staat op het hoekje van de grindweg die eindigt bij ons huis. Het wordt hier nu zo rond half vier donker en gezien het feit dat ik zo rond 5 uur-half zes thuis ben is het logisch dat een beetje bewegen in het donker moet. Ik heb dan een hoofdlamp(“pannlampa”: zaklamp aan een bandelastiek om mijn hoofd) op om te zien waar ik mijn voeten neer zet maar veel in de verte kan ik hier niet mee kijken. Of het leuk is zit ik nog over na te denken. Het is in ieder geval beter dan alle beweging uit te stellen tot het weekend, maar echt leuk, nee dat is het eigenlijk niet. Hier op het platteland zijn maar een paar wegen gedeeltelijk verlicht. Mijn “nieuwe” auto heeft van die grote extra lampen en dat is heerlijk. Daardoor krijg ik geweldig goed zicht zowel naar de kanten als in de verte. Zoiets zou ik eigenlijk op mijn hoofd moeten hebben als ik train. Maar dan moet ik waarschijnlijk de accu zelf op een karretje meeslepen! Vanaf 29 december gaan de dagen weer langer worden en dat gaat ook best snel. Het scheelt per maand snel al een uur meer licht per dag. Ik vond een overzichtssite hiervan, in het zweeds maar begrijpelijk (of je vertaalt deze met google). Ik woon het dichtst bij Nora, Örebro län dus die plaats geeft de tabel aan. Mmmh, ik bekijk de tabel eens kritisch, de zonsopkomst en neergang kan ik niet kontroleren maar bij de daglengte lijkt een rekenfoutje te zitten.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bewegen na het werk

  1. Marijke Stelpstra zegt:

    Echte duisternis die we in Nederland niet kennen. Lang leven de pannlampa!! Ik weet waar je deze foto hebt genomen. In mijn herinnering weet ik nog hoe het er daar uit ziet. Leuk! Vanmiddag had ik het nog over de vroege duisternis bij jullie. De bewoners konden zich het nauwelijks voorstellen. Maar de fika leek hen wel wat! Lekkere koekjes bij de koffie en dan meer dan 1 leek hun heel aantrekkelijk.

    Tot mails!

    Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.