De taal

Ja, ik heb er al eerder over gezeurd: de taal. Zweeds is moeilijk, gewoon begrijpen en meepraten ok, dat lukt zeker. Maar een dokument schrijven dat is heel moeilijk. Er ztten altijd fouten in of zinnen die anders moeten.

Nu praatte ik met mijn kantoorchef Kristina. Zij is zeer positief en dat is ook positief voor mij. Ze heeft geen kritiek op mij en zoekt juist naar manieren hoe we zaken beter kunnen doen.
Zo hoorde ik nu dat een klant over een projekt dat ik voor hem gedaan had, gezegd had dat mijn zweeds teveel verbeteringen eiste en dat ze dat wel erg bezwaarlijk vonden. Dit is juist een klant waar ik de eerste versie van het gehele eindrapport van het projekt heb moeten schrijven. De medewerker die dit zou doen, deed niets en kwam pas in beweging toen het rapport er lag en hij aan het strepen en verbeteren kon. (lees hier) Toen heeft hij ook het hele dokument onder handen genomen. Ik was hier nogal gefrustreerd over, de afspraak was namelijk dat hij het rapport zou schrijven. Ik dacht toen nog “er ligt nu wel een eindrapport” maar dat krijg ik dus nu dubbel terug. Bah! Ik ben er ook erg mee bezig. Kan het wel om zo’n op communicatie gerichte rol op te pakken als consultant die uit het buitenland komt. Is het niet handiger om een rol te nemen die meer technisch is zoals ontwikkelaar of tester. Het laatste heb ik wel gedaan en zou ik wel weer op kunnen pakken. Ontwikkelaar ben ik ook een tijdje geweest, in COBOL. Het bestaat nog wel maar is wel duidelijk minder aanwezig op de markt. En ik ben er al 20 jaar uit. Nog eens goed denken en lezen over deze zaak. Erop kauwen geloof ik dat dat genoemd wordt.

Over marja wagemans

Een hollandse dame die geniet van haar leven in Zweden. En holländsk tjej som upplever stor nöje med sitt liv i Sverige.
Dit bericht werd geplaatst in Blogg-nl en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.